En fantastisk rätt som är inspirerad från det marockanska köket. En röd och het gryta som serveras med ugnsrostade rotfrukter och couscous. LJUVLIGT! Qournfiléerna blev riktigt saftiga och goda när de fick puttra i tomatsåsen. En fröjd för både ögat och gommen, vackra färger och underbara smaker.
4 portioner Vegetarisk gryta med couscous
Grytan:
1 påse quornfiléer
1 gul lök
1 rödpaprika
2 st vitlöksklyftor
1-2 st färska chili
3 msk tomatpuré
1-2 st grönsaksbuljongtärningar
1 msk färsk timjan
1 burk kokta kikärtor (ca 400 g)
Ca 5 dl vatten
Ugnsrostade rotfrukter:
2 morötter
2 palsternackor
1 rotselleri
2 rödbetor
1 polkabeta
1 gul lök
1 msk torkad rosmarin
Salt & peppar
Olivolja
Färsk timjan
Honung (valfritt)
Gör såhär:
Börja med rotfrukterna. Värm ugnen till 200°. Skala och skär grönsakerna i klyftor, lägg på en plåt. Ringla över olivolja, honung, rosmarin, salt och peppar. Strö på lite färsk timjan och baka mitt i ugnen i ca 30 min.
Grytan. Skär lök och paprika i strimlor, finhacka vitlök och chili. Hetta upp olja i en stekpanna och stek de djupfrysta filéerna ca 2 min på varje sida. Tillsätt lök, paprika, vitlök och chili. Stek allting under omrörning i ca 4 min. Blanda i tomatpuré, kikärtor, vatten och smula i buljongtärning. Strö över färsk timjan och svartpeppar. Lägg ett lock på grytan och låt puttra i ca 15 min. Tillaga couscous enligt anvisningarna på paketet och lägg sedan upp på ett fat. Lägg de ugnsrostade grönsakerna över couscousen och avsluta med grytan. Servera genast och njut!
Zeina, DENNA GRYTA! <3 Gjorde den för nån vecka sedan och blev påmind om den nu när jag ska skriva inköpslista. Jag, eller sambon för den delen, har aldrig ätit så goda quornfiléer. Ett fantastiskt recept som gick hem även hos min ganska kräsne sambo 😉 Verkligen supergott!
Åh så kul att läsa 😀 den är verkligen supergod! Tack snälla för att du tar dig tid att berätta, det glädjer mig.