Wienerstänger

Wienerstänger och chokladkakor är mina favoritkakor som är ett måste på fikabordet. Vare sig det är kalas, finfika med gäster eller något gott till kaffet så finns dessa alltid med. Riktigt goda och enkla att göra. Funkar utmärkt att göra flera dagar innan servering och förvara i kakburk eller frysas in.
Wienerstänger 

30 st wienerstänger (dubbla måtten om du vill ha fler)
125 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
Ca 3 msk sylt av valfri sort
Glasyr:
1 dl florsocker + 1,5 tsk vatten

Chokladkakor- recept hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 175° och lägg bakpapper på en plåt. Blanda smör och socker i en matberedare eller med en elvisp. Vänd i ägget, blanda lite till. Tillsätt sedan alla torra ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Dela degen i 2 delar och forma varje del till en ca 40 cm lång rulle. Platta ut varje rulle lite, tänk på att de flyter ut lite i plåten så platta inte ut dem för mycket. Gör en rand med fingret i mitten av varje längd och fyll sedan med sylt. Baka mitt i ugnen i 15 min. Ta ut och låt svalna lite, skär sedan ut kakbitar på snedden. Blanda ihop glasyren och ringla över längderna, låt stelna innan servering. Förvara i kakburk eller frys in, de håller sig minst 1 månad i rumstemperatur och upp till 3 månader i frysen. Busenkelt och gott!
IMG_4731 IMG_4767  12012016-IMG_4872

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close