Wok med färs och grönsaker

Middag på max 30 min. Lättlagad och mycket god wok med färs och grönsaker. Servera med ris eller nudlar och njut.

4-6 port
500 g färs (valfri sort, kött eller vego)
2-3 st vitlöksklyftor
1 bit riven ingefära (ca 2 cm)
0,5 dl söt soja (kan ersättas med honung)
0,5 dl japansk soja
2 msk fisksås (kan ersättas med misopasta)
2 gula lökar
2 paprikor (gärna röd & grön)
3 morötter
2-3 st salladslökar
1 tsk mortlad sichuanpeppar (kan ersättas med svartpeppar)
5 dl vatten
1 msk majsstärkelse
Rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Ris, koriander, lime, chili, jordnötter

Gör såhär:
Hacka lök, salladslök och paprika i grova bitar, hacka morot i slantar. Riv vitlök och ingefära. Hetta upp olja och börja stek färsen på hög värme under omrörning, tills färsen får ordentligt med yta. Ha i söt soja, soja, fisksås och peppar, stek en stund.

I med vitlök och ingefära och fortsätt stek under omrörning. Vänd slutligen i alla grönsaker och stek under omrörning. Späd vatten med majsstärkelse och vänd ner i stekpannan. Koka upp under omrörning, låt puttra i ca 5 min. Servera med ris, toppa gärna med jordnötter, koriander och chili.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close