Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Muffins/ Utvalt

Amerikanska chokladmuffins

Stora saftiga amerikanska chokladmuffins med chokladbitar i. De är oemotståndligt goda. FABULOUS!!
Fotor_144352827109655Fotor_14435297549572
12 st stora muffins
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
3 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl rapsolja
3 dl mjölk

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Klä en muffinsplåt med 12 st stora muffinspapper. Blanda alla torra ingredienser förutom socker i en bunke och ställ åt sidan. Grovhacka chokladen och ställ åt sidan. Vispa socker och ägg pösigt. Sikta de torra ingredienserna över äggen, blanda i olja och mjölk. Vänd allting med en slickepott tills det blir en jämn smet. Vänd sedan i den mörka chokladen och 50 g av mjölkchokladen. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna. Strö på den resterande chokladen och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-17 min. Baka dem inte mer än nödvändigt. Låt svalna i plåten innan servering. YUMMI!
Fotor_144353400733630Fotor_144352953818931

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

28 Comments

  • Reply
    Pablo
    02/12/2015 at 09:56

    Hej Zeina!

    Grattis för recept, det ser gott ut, jag ska baka och prova det eftersom jag gillar mycket choklad också.

    Jag vill också gratulera för bloggen, den är intressant och jag hoppas att hitta mycket gotta recepten.

    Ha en solig dag!

    Pablo – Soleado.se

    • Reply
      Zeina
      02/12/2015 at 21:34

      Tack snälla Pablo, ska spana in din kaka. Ha en fin dag du med /Zeina 🙂

  • Reply
    Lizette
    17/12/2015 at 20:43

    Går de bra med flytande magarin eller svalt smält smör om man ej har någon rapsolja? 🙂

    • Reply
      Zeina
      17/12/2015 at 21:12

      Det går jättebra 🙂 Lycka till

  • Reply
    Leena
    18/12/2015 at 16:10

    Jag gjorde 6 gigantiska muffins. Helt sanslöst goda, tack.

    • Reply
      Zeina
      20/12/2015 at 11:16

      TJOOOHOOO 😀 underbart! Tack snälla för att du tog dig tid att berätta. Kram på dig

  • Reply
    Zahra
    02/01/2016 at 16:14

    Hej zeina provade detta recept, blev väldigt goda tack för receptet!

    • Reply
      Zeina
      02/01/2016 at 21:35

      Så härligt 😀 kul att du var nöjd. Tack för att du tog dig tid att berätta. Kram /Zeina

  • Reply
    Tina
    30/01/2016 at 10:39

    Tips: lite salt i smeten förhöjer smaken på chokladen. Kommer inte ihåg hur mycket men tror det under en tesked.
    Kram Tina

  • Reply
    Ella
    09/04/2016 at 21:37

    Jättesaftiga och goda! Jag hade inga stora formar för amerikanska muffins så jag tog vanliga små och det blev också bra! Gräddningstiden blev då ungefär 12 min.

    • Reply
      Zeina
      11/04/2016 at 23:48

      Härligt 😀 kul att läsa. Tack för att du delar med dig. Kram

  • Reply
    Catrin andersson
    16/05/2016 at 17:04

    Gjorde just nu dubbelsats och fick 36 helt underbara muffins tack för ett kanon recept, nu blir det inga fler på mc Donald

    • Reply
      Zeina
      28/05/2016 at 23:12

      Så härligt att läsa 😀 TACK!

  • Reply
    Mohammed
    26/05/2016 at 22:46

    Wow, lagade dessa och de blev helt fantastiska. riktigt GOTT. Tack ska du ha! 🙂

  • Reply
    Niklas
    16/06/2016 at 11:39

    Hej,

    Det står “Blanda alla torra ingredienser i en bunke och ställ åt sidan. Grovhacka chokladen och ställ åt sidan. Vispa socker och ägg pösigt.”

    Är inte socker en torr ingrediens? Isf vilket socker avses att vispas med äggen?

    • Reply
      Zeina
      20/06/2016 at 10:51

      Blanda alla torra ingredienser förutom sockret 😀 Sockret vispas med äggen

      • Reply
        Ewa Nilsson
        22/07/2016 at 20:46

        Kan du skriva det i receptet, skulle underlätta

        • Reply
          Zeina
          24/07/2016 at 17:46

          Hej 😀
          Vad är det jag ska skriva i receptet?

  • Reply
    Madde K
    16/07/2016 at 16:09

    Fantastiskt goda! Kommer hamna under kategorin favoritbakverk

    • Reply
      Zeina
      22/07/2016 at 12:15

      Åh så skoj 😀 Tack

  • Reply
    Mimi
    17/07/2016 at 16:34

    Hej zeina vad ska man ha för temperatur på ugnen när man har varmluftsugn?

    • Reply
      Zeina
      22/07/2016 at 12:20

      Det som står i receptet, funkar till varmlufts- och vanlig ugn 🙂

  • Reply
    Sara S
    27/07/2016 at 18:44

    Måste man ha med mörkchoklad eller kan man byta ut det till något annat? (Är inte så förtjust i mörkchoklad)

    • Reply
      Zeina
      31/07/2016 at 11:20

      Du kan byta ut det mot mjölkchoklad 🙂

  • Reply
    Parre
    22/10/2016 at 18:17

    Tack för ett grymt recept!
    Jag gjorde två tredjedelar av satsen, men lyckades ändå få till 10 stora muffins, hade kunnat vara elva om jag inte hade haft så få formar..
    Sjuuukt goda, kommer nog inte använda andra recept än detta fortsättningsvis.

    5 av 5! ;D

  • Reply
    Karin
    02/11/2016 at 16:13

    Hej. Otroligt saftiga och goda muffins. Men som den chokladälskare som man är undrar jag vad du har för tips om att få en djupare chokladsmak på dem? Mer kakaopulver mörkare choklad som man hackar? Annars tack för ett kanon bra recept.

    Undrar hur det blir om man tar bort chokladen helt, blir det i så fall väldigt goda vaniljmuffins?

    Hälsningar

    Karin

    • Reply
      Zeina
      08/11/2016 at 21:04

      Hej,
      Härligt att du gillar receptet. Om du vill ha mer chokladsmak kan du ha i hackad mörk choklad. Inte mer kakaopulver, för då blir dom torra. Jag vet inte hur de blir utan all choklad 😀 Kram

      • Reply
        Karin
        08/11/2016 at 21:48

        Tack för snabbt svar. Du har en otrolig sida.

    Leave a Reply

    tre × 3 =