Bönor/ Husmanskost/ Soppor/ Sverige/ Vegetariskt

Ärtsoppa och pannkakor

Idag är det torsdag och då passar jag på att bjuda på en riktig svensk klassiker. Ärtsoppa toppad med senap och serverad med pannkakor bredvid. Gottigottgott!

6 portioner ärtsoppa
500 g gula ärter
1,5 l vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
1 gul lök
1 tsk timjan
1 tesked mejram
Salt & peppar

Pannkakor– recept hittar du HÄR!

Gör såhär:
Skölj ärtorna och blötlägg dem i 12 timmar. Sila av och lägg i en gryta. Häll över 1,5 liter vatten och koka upp. Skumma av och smula sedan i buljongtärningarna. Skala löken och dela i klyftor, lägg ner i grytan. Smaka av och krydda med salt och peppar. Låt sjuda långsamt under lock tills ärtorna mjuknar, ca 1-1,5 timme. Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan känns för tjock.

Krydda med timjan och mejram, låt soppan koka i 10-15 min till. Servera med senap och pannkakor.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

20 + 19 =