Buffé/ Indien/ Potatis/ Vegetariskt

Bombaypotatis- Kryddiga potatisklyftor

Krispiga och kryddiga potatisar som är goda att serveras vid de flesta rätter. En god sidorätt som passar perfekt vid indisk mat. 
6 portioner
Ca 10-12 mellanstora potatisar (fast sort)
1 tsk salt eller en grönsaksbuljongtärning
1 msk gurkmeja
2 st röda lökar
1 msk garam masala
1 msk svarta senapsfrön (kan uteslutas, jag  lagade mina utan)
0,5 dl olja
Salt
Recept på perfekt ugnsrostad potatis hittar du HÄR!

Gör såhär:
Skala potatisarna och dela dem i mitten. Lägg dem i en kastrull, smula i buljongtärning och tillsätt gurkmeja. Koka potatisarna i några minuter, de ska bara mjukna utan att de kokas sönder, ca 5-6 min räcker. Sila av och låt vara i silen i 10 minuter, tills det slutar ångas från potatisarna. De ska torka helt så de blir krispiga och goda i ugnen.

Värm ugnen till 200°. Hacka löken i tärningar. Lägg potatisarna och löken i en ugnsform. Strö på garam masala, eventuellt senapsfrön, salt, peppar och olja. Blanda väl och baka sedan mitt i ugnen i ca 20-25 min, tills potatisarna blir gyllene. Servera med önskad tillbehör.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

ett × 1 =