Afrika/ Grytor/ Indien/ Kyckling/ Veganskt/ Vegetariskt

Bunny chow- Sydafrikansk curry med indiska smaker

Kryddig currygryta serverad i “brödskålar”, fantastiskt gott! I Sydafrika är denna läckerhet med indiska smaker typisk streetfood. Bunny show har sitt ursprung från hamnstaden Durban i Sydafrikas östkust där många Indier lever därav de fantastiska indiska smaker i denna rätt. Enkel att laga och lika smarrig att tillagas med kött, kyckling eller kikärtor för ett vegetariskt alternativ. 

6 portioner
800 g kycklingfile eller 400 g kokta kikärtor för ett vegansk alternativ
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
4 st mellanstora potatisar
400 g krossad tomat
2 tsk gul curry
2 tsk garam masala
2 tsk chilipulver eller paprikapulver
1 tsk spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
3 st kardemummakapslar
1 st kanelstång
Liten knippe färsk korinader
Olja till stekning
2 dl vatten
Serveringsförslag:
Bröd
Tomatkachumber
Lime

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar, skär kycklingfiléerna i tärningar. Riv ingefära och vitlök. Skala och hacka potatisar i små tärningar. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i vitlök, ingefära, kardemummakapslar, kanelstång och stek lite till. Vänd i kycklingfilè eller kikärtor och alla kryddor och stek tills kycklingen får färg.

Tillsätt krossad tomat, vatten (skippa vattnet om du gör rätten med kikärtor), potatis, blanda och låt grytan koka utan lock. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan koka i ca 25 min, tills potatisarna mjuknar. Vänd slutligen i koriander.

Skär bröd i stora skivor och gör “skålar” av brödet genom att gröpa ur inkråmet på brödet. Fyll brödet med grytan. Servera direkt med inkråmet bredvid och gärna med sallad och lime. 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply