Bönor/ Bulgur/ Irak/ Libanon/ Vegetariskt

Bulgur med kikärtor

Bulgur är gott att servera till de flesta rätter. Byt ut riset till bulgur, servera med en god gryta eller till grillat. Lättlagat, mättande och gott. Kikärtor i gör bulgurn extra god!

4 portioner Bulgur
3 dl bulgur som är blandad med rostad vermicelli (finns att hittas i främst orientaliska livsmedelsbutiker)
1 gul lök
2 dl kokta kikärtor (kan uteslutas)
5 dl hett vatten
2 buljongtärningar av valfri sort
0,5 dl rapsolja
0,5 tsk sjukryddor- recept finns HÄR!

Gör såhär:
Hacka löken strimlor.Hetta upp oljan och fräs löken tills den mjuknar och får färg. Vänd i bulgurn, kikärtorna, sjukryddor och smula i boljongtärningarna. Häll över hett vatten, det ska täcka bulgurn med 1 cm, blanda väl. Lägg ett lock på grytan och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt ångas långsamt i ca 15 min. Servera med ett gott tillbehör.
Fotor_144285711525586Fotor_144285721948379

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

18 − 2 =