Grytor/ Kyckling

Currygryta med kyckling

En krämig gryta som går att variera i det oändliga, ha i dina favorit grönsaker. Du kan ha i minimajs, broccoli och bambuskott och du kan även byta ut grädden mot kokosmjölk. Detta är en lättlagad rätt som görs på några minuter. Riktigt gott och en favorit hemma hos oss.

Ca 6 portioner currygryta
3 st kycklingfilé (hacka i bitar)
Ca 10-12 st champinjoner
2 röda paprikor
En halv purjolök
1 vitlöksklyfta
1 liten bit ingefära
5 dl cremefraiche
2 dl matlagningsgrädde (vanlig grädde funkar också)
1 msk curry
1 hönsbuljong/ fond
1 msk soja (kinesisk eller japansk funkar bra)
Svartpeppar

Gör såhär:
Hacka alla grönsaker (förutom vitlöken) och kycklingfilen. Hetta upp olja i en gryta och börja med att steka purjolöken och paprikan en liten stund, ca 3 minuter. Tillsätt champinjonerna, curryn och pressa i vitlöken, stek allting några minuter. Stäng av plattan och ställ grytan åt sidan.

I en separat stekpanna hettar du olja, hacka ingefäran och fräs den snabbt, häll i kycklingen. Fräs en stund tills kycklingen är genomstekt. Ingefäran ger kycklingen en god smak. Blanda sedan kycklingen tillsammans med grönsakerna. Du kan välja om du vill ha ingefäran med i grytan eller plocka bort den. Blanda med buljongen, sojan, grädde och cremfraiche. Rör om ordentligt och låt sedan puttra på medelvärme i ca 10-15 min. Rör om och krydda eventuellt med curry/salt/soya/peppar. Servera med ris!
1b02012016-12096492_1608419789423848_4072324340945145115_n-1

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

23 Comments

  • Reply
    Maggan
    09/07/2015 at 19:17

    Jättegott!! hade ingen färsk ingefära, men en flaska med ingefära och chili… Supergott blev det iallafall

    • Reply
      Zeina
      10/07/2015 at 08:27

      Härligt att du gjorde din egen twist på rätten och blev nöjd. Tack för att du kikade in och lämnade en kommentar. Mvh Zeina 🙂

  • Reply
    Hanna
    31/07/2015 at 17:44

    fantastiskt god och enkel att göra

    • Reply
      Zeina
      31/07/2015 at 20:11

      Härligt 😀 Kul att du gillar receptet. Tack för att du kikade in och lämnade en kommentar. Kram Zeina

  • Reply
    Zozo
    01/08/2015 at 15:16

    Rätten blev omtyckt av familjen, riktigt gott blev det.

    • Reply
      Zeina
      01/08/2015 at 20:18

      Va trevligt att läsa 😀 Tack för att du berättar. Mvh Zeina

  • Reply
    Dali
    11/10/2015 at 09:29

    Helt underbara recept ,fina bilder,välformulerad och förklarat..Jag hittade dig av slumpen på instagram..måste ge dig all beröm.SuperKram /en bosniska Malmö

    • Reply
      Zeina
      13/10/2015 at 08:19

      ÅH!! Så glad jag blir. Tusen tack 😀 skoj att du hittat hit. Kram från mig

  • Reply
    Janan
    12/10/2015 at 11:20

    Väldigt lätt och gott recept

  • Reply
    Jessica
    20/10/2015 at 17:58

    Super gott och enkelt. Barnen älskade maten. Kommer absolut att göras flera gånger om.

    • Reply
      Zeina
      21/10/2015 at 10:39

      Så härligt 😀 Tack för att du berättar, jätte kul att läsa. /Zeina 🙂

  • Reply
    Johanna
    02/11/2015 at 12:30

    Salam 3alaykum!
    InshaAllah är allt bra med dig och din familj. När jag gjorde denna gryta så blev den brun av soyan, kanske har jag fel soya 🙂 Men den smakade super gott i alla fall, skulle dock vilja ha den fina gula färgen kvar till nästa gång haha… Kanske du kan rekommendera en bra soya?

    • Reply
      Zeina
      08/11/2015 at 10:13

      Wa aleykum el salam:-D
      Du kanske använde kulör soja istället för riktig soja? Den används för att ge färg i grytan, inte smak. Kolla på förpackningen och försäkra dig att det är rätt. Den smakar nämligen inget och ger endast en skarp färg i maten./Lycka till

  • Reply
    Vale
    28/12/2015 at 13:43

    Hej hej
    Ville bara säga att det är så otroligt bra med recept här på denna sida är så glad att jag hittade hit. Tack snälla du för all otroligt go mat du lagar och absolut de mest otroligt goda kakor och naturligtvis såser man hittar här.
    Mvh vale

    • Reply
      Zeina
      02/01/2016 at 08:55

      Underbart att du har hittat hit. Tack så jätte mycket 🙂 kul att läsa. Kram på dig /Zeina

  • Reply
    Karin
    05/01/2016 at 14:03

    Assalamu Alaikum. kan man byta ut hönsbuljong till grönsaksbuljong?

    • Reply
      Karin
      05/01/2016 at 14:15

      Och hur mycket är lite ingefära?

      • Reply
        Zeina
        05/01/2016 at 21:11

        En smaksak hur muckat ingefära man gillar. Ca 1 msk har jag i

    • Reply
      Zeina
      05/01/2016 at 21:11

      Det går bra

  • Reply
    Slavica
    08/07/2016 at 16:41

    Super gott,favorit hemma hos oss!Tack Zeina för super enkla recept,super fina bilder,vi älskar dig❤️!

    • Reply
      Zeina
      13/07/2016 at 10:37

      Tack själv fina och underbara Slavica. Jag älskar er lika mycket tillbaka. Kram till er 🙂

      • Reply
        Slavica
        13/07/2016 at 15:15

        ❤️❤️❤️❤️

  • Reply
    Camilla
    08/01/2017 at 15:13

    Supergott! Denna rätt fick högst betyg och kommer göras fler gånger. Gick utmärkt att äta dagen efter också

  • Leave a Reply

    fem × 4 =