Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt/ Tårta

Glutenfri hasselnötstårta- Ljuvligt god

Denna fantastiskt goda hasselnötstårta slänger du ihop på några minuter! Helt fri från mjöl och superenkel att baka. 

Ca 8 bitar
Tårtbotten:
200 g hasselnötter
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
Förslag på garnering:
3 dl vispgrädde
Jordgubbar
2 pkt dubbeldaim

Värm ugnen till 200°. Lägg hassenötterna i en matberedare och kör några varv tills de blir finhackade. Lägg socker, hasselnötterna, vaniljsocker och ägg i en bunke. Vispa med elvisp ca 1-2 min tills du får en ljus och fluffig smet. Lägg ett bakpapper i botten på en springform med löstagbar kant, ca 24 cm, häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. Ta ut och låt svalna i formen. Spritsa grädden snyggt på tårtan, toppa med krossad daim och jordgubbar! Lättare och godare än så kan det inte bli!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    S
    26/08/2015 at 22:22

    Ser jättegott ut – det ska jag prova 🙂

    • Reply
      Zeina
      27/08/2015 at 07:35

      Den är verkligen god. Hoppas att du blir nöjd med resultatet. Lycka till 🙂 Mvh Zeina

    Leave a Reply

    nio − 3 =