Pasta & Nudlar/ Såser & Dressingar/ Utvalt/ Vegetariskt

Krämig pasta i tomatsås- middag på 30 min

En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket. Den gör succé varje gång och jag frågar mig själv varför jag inte gör den oftare. Såsen blir krämig och gräddig med smak av tomat och örter. Gott! Servera den med bara sallad, stekta köttbullar eller korv.
Fotor_144839647033036

6 portioner
400 g pasta av valfri sort (gärna farfalle, fussilli eller penne)
Tomatsåsen:
1 lök
2-3 vitlöksklyftor
2 pkt krossad tomat (gärna finkrossad)
2-3 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver
1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
Salt (gärna örtsalt)
Svartpeppar
200 g riven ost av valfri sort (mozarella, parmesan eller vanlig hushållsost funkar utmärkt)

Gör såhär:
Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknar. Pressa i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Koka pastan under tiden och sila av. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min. Vill du ha en gräddig sås tillsätter du 3 dl grädde, för en rödare sås har du i 2 dl. Vänd sedan i pastan och den rivna osten, rör om tills osten smälter och såsen täcker pastan. Strö på finhackad persilja eller basilika och servera med sallad, köttbullar eller korv. Enkelt och gott!
1
2
4
6

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Ella
    26/11/2015 at 18:46

    Supergott!

    • Reply
      Zeina
      27/11/2015 at 08:57

      Kul 🙂 tack för att du skrev en kommentar /Kram

  • Reply
    Lisa Toysum
    29/11/2015 at 14:27

    Lagade pasta i tomatsås igår. Så enkelt och såååå gott!!

    • Reply
      Zeina
      29/11/2015 at 21:25

      Tjoohooo 😀 härligt! Glädjer mig att du var nöjd, tack för kommentaren. /Zeina

  • Reply
    Niloo
    30/11/2015 at 16:49

    Väldigt gott.
    Uppskattades även av mib kräsna man
    Så tack 🙂

    • Reply
      Zeina
      01/12/2015 at 15:31

      Underbart 🙂 tack snälla för att du berättar /Kram

  • Reply
    Elma
    30/11/2015 at 22:47

    Så gott det blev! Uppskattades verkligen från den yngsta till den äldsta 🙂

    • Reply
      Zeina
      01/12/2015 at 15:33

      Kul att ni gillar receptet, tack för att du tog dig tid att berätta. Alltid lika kul att läsa när någon gillar ett recept. Önskar dig en fortsatt trevlig dag /Zeina 🙂

  • Reply
    Susanne
    10/02/2016 at 14:12

    Tack så mycket för detta receptet! Jag provade att laga det igår, och det blev ju så grymt gott!! Det var så att jag inte riktigt ville sluta äta fast jag var proppmätt 🙂

    • Reply
      Zeina
      15/02/2016 at 21:19

      Tack! Så kul att läsa 😀 vilket bra betyg på denna rätt. Skoj! Ha en fortsatt fin dag /Zeina

  • Reply
    Rosa
    13/02/2016 at 13:59

    Hej!
    Är på utbyte och är inte super sugen på att köpa för mycket kryddor som jag ändå inte kan använda upp på mina resterande 3-4 månaderna. Vilka av kryddorna du använder anser du att man “måste” ha, och vilka tror du att man skulle kunna skippa?
    Tack tack 🙂

    • Reply
      Zeina
      16/02/2016 at 18:44

      Åh det var en svår fråga, jag älskar kryddor och har massor. De viktigaste i mitt skafferi om jag måste välja är peppar, curry, paprikapulver, oregano, basilika, örtsalt, 7 kryddor (orientalisk krydda), spiskummin. Det är dessa jag kommer på för tillfället 🙂

  • Reply
    T K
    09/05/2016 at 21:39

    Supergött. Brukar aldrig skriva kommentarer men det här var värt det!

    • Reply
      Zeina
      15/05/2016 at 23:10

      Jag tackar så jätte mycket 🙂 va glad jag blir!

    Leave a Reply

    fjorton − 8 =