Bröd/ Buffé/ Sydamerika/ Vegetariskt

Mexikanskt bröd- Bolillos

Bolillos är ett traditionell mexikanskt bröd. Om du fyller dem är de riktigt goda att serveras vid en het chiligryta eller en soppa. Behåller du dem neutrala blir de barnsligt goda frukostbröd. Knapriga utanpå och mjuka inuti. Jag fyller några med färskost och jalapenos (OJ va goda) och några kör jag utan till de som inte äter starkt. Duka upp dessa härliga bröd med fredagstacosen eller på en buffé, en given succé!
302

12 st Bolillos
2 1/4 tsk torrjäst eller en halv färsk jäst
3 dl vatten
1 msk honung
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
Ca 7-8 dl vetemjöl special
Pensling:
1 dl vatten kallt vatten
1 tsk majsstärkelse
Fyllning till 5 stora bröd:
200 g färskost (tex philadelphia)
Jalapeño
Serveringsförslag:
CHILI CON CARNE– Recept HÄR!

Gör såhär:
Lös upp jästen med varmt vatten (om du använder torrjäst, ca 41°) eller ljummet vatten (om du använder färsk jäst, ca 37°). Låt stå i 10 min. Häll sedan salt, honung och rapsolja i jästvattnet, rör om. Arbeta in mjöl och knåda degen ordentligt en bra stund, gärna i 10 min, tills då får en smidig deg. Olja degen och bunken med lite rapsolja (ca 1 msk), täck bunken med en plastpåse och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylen över natten.

Häll ut brödet på mjölat bakbord och tryck ut 8-12 st bollar  (beroende på hur stora frallor du vill ha, jag gör 8 stora). Kavla ut en avlång platta, inte för tunn. Om du ska ha ett bröd utan fyllning rullar du brödet från kortsidan till en rulle. Rulla sedan några varv och nyp ihop de yttersta kanterna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Om du ska fylla brödet lägger du några teskedar färskost och jalapenos på plattan. Vik ihop kanterna och nyp de yttersta kanterna, lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Täck med bakduk och låt jäsa i ca 45 min. Under tiden de jäser lägger du majsstärkelse och vatten i en liten kastrull. Koka upp under omrörning tills det blir en tjock massa. Låt svalna lite och pensla sedan brödet. Värm ugnen till 200°. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 25-30 min. Ta ut och låt svalna på plåten. Servera med tacos, soppa eller en god chiligryta. Även goda att ha på frukostbordet med lite smör och ost. Servera gärna med chili con carne, recept finns HÄR!
131419
15171820
2122 24

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

15 − femton =