Bästa sättet att ta tillvara på mogna bananer, med endast 2 ingredienser har du goda cookies. På nolltid slänger du ihop dem som dessutom är nyttiga. Ett perfekt mellanmål till stora som små. Funkar utmärkt att frysas in. Du kan ha i valfri smaksättning, jag tar det som finns hemma. Russin, choklad, kokos, nötter, frön, vaniljsocker eller helt neutrala. Dom blir mjuka och lite sega i konsistensen, inte knapriga som vanliga cookies.
67

15- 18 st
5 dl havregryn
2-3 mogna bananer(de ska vara riktigt mogna och mjuka)
Förslag på smaksättning
1 tsk vaniljsocker
Kokos
Choklad
Nötter
Frön
Russin
Gojibär
Tranbär

Gör såhär:
Kör havregryn i matberedaren en stund tills det blir finmalt. Du kan även krossa havregrynen lätt iställetför att mixa dem. Mosa bananerna och blanda med havregryn och eventuellt vaniljsocker. Hur mycket banan du har i beror på hur stora och mogna bananerna är. Börja med två stycken och känn efter. Degen ska vara lite kladdig men ändå fast (se bild).

Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck i nötter, choklad, bär eller doppa kokos och platta ut dem lite. De flyter inte ut på plåten utan förblir den storleken du formar dem till. Värm ugnen till 175°. Grädda i 10-12 min och låt svalna på plåten.Förvara i burk i ca 7 dagar i kylskåpet eller i frysen upp till 3 månader.
12
34

Kopiera