Smördegssticks med chokladsås- Churros på nolltid

När man är sådär galet sugen på churros och vill ha det på momangen… ja då slänger man snabbt ihop frasiga smördegssticks doppade i kanelsocker. Bredvid serverar du en lovely chokladsås.. lyckan är fulländad. 
churros-5

Ca 20 st smördegssticks
250 g smördeg (se bild för tips)
2 dl socker
3 msk kanel
0,5 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
Chokladsås:
100 g choklad (mörk- eller mjölkchoklad)
1,5 dl grädde

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda kanel, vaniljsocker och socker i en tallrik och ställ åt sidan. Skär ut ca 1 cm breda sticks av smördegen och lägg dem på plåten. Baka smördegssticksen gyllene mitt i ugnen i ca 10 min. Under tiden de bakas i ugnen smälter du smöret i en kastrull. När du tar ut smördegen från ugnen penslar du dem medan de fortfarande är varma med smält smör. Pensla en i taget och doppa i kanelsockret.

Precis innan servering gör du chokladsåsen. Hacka choklad i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädde. Smält under omrörning på svag värme. Lägga i en liten skål och servera som dippa bredvid smördegssticksen. SMARRIGT VÄRRE!

smördeg
Jag använder färdigkavlade smördegsplattor, antigen färska eller djupfrysta. Du kan välja mellan små fyrkantiga som oftast hittas i frysdisken eller en stor rulle som finns i kyldisken. Dessa är tunna och behövs inte kavlas ut innan tillagning, du skär bara snabbt ut remsor och bakar dem i ugnen. Super smidigt!

churros-4  churros

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close