Bakverk/ Bröd/ Bullar/ Efterrätt/ Sydamerika

Pan de Mallorca- Puertoricanska bullar

Saftiga och läckra bullar från Puerto Rico. Bullarna innehåller äggulor, penslas med smör och toppas med massa florsocker. Så goda! Underbara att servera dom till fikat eller som ett sött frukostbröd. 

12-14 st bullar
25 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
2,5 dl mjölk
6 st äggulor
150 g smält smör
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Ca 8-9 dl vetemjöl
Pensling och garnering:
2-3 msk smält smör
Florsocker

Gör såhär:
Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt äggulorna, smält smör, socker, vaniljsocker, salt och rör om allting. Tillsätt mjölet i omgångar, mängden kan variera beroende på hur stora äggulor du hade. Ha inte i mer mjöl än nödvändigt, hellre en lite kladdig deg än för kompakt. Knåda degen smidig i ca 10 min. Täck degen med plast och låt jäsa i rumstemperatur i 1,5 h eller i kylen över natten.

Häll ut degen på mjölat bakbdord och dela den i ca 12-14 bitar. Forma degbitarna till bollar, lägg under en bakduk och låt vila i 10 min.

Ta en degbit och rulla ut till en lång och smal bit. Rulla sedan till en rund spiral (se bild). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 45 min.

Värm ugnen till 225°. Pensla bullarna med smält smör. Baka dem gyllene mitt i ugnen i ca 15-18 min. Låt svalna och pudra sedan florsocker över.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

16 − tretton =