Grönsaker/ Italien/ Sallader/ Vegetariskt

Panzanella- Toscansk tomatsallad med bröd

Panzanella är en toscansk tomatsallad med bröd. En perfekt sallad att göra på somrarna när tomaterna är som godast. Du kan variera din sallad genom att ha i allt från oliver, rödlök, vitlök, kapris, parmesanost eller nåt annat gott som du tycker om. Jag gör min sallad simpel med mycket tomater och en läcker vinägrett. Panzanella är ett gott tillbehör till maten eller som en lätt lunch. På bilden nedan har jag serverat min sallad med krämig potatisgratäng och örtkryddade kycklingklubbor.  
panzanella
6 portioner panzanella
300 g dagsgammalt bröd (gärna lant- eller ciabattabröd)
2-3 msk olivolja att steka brödet med
500 g tomater (gärna olika sorters cocktailtomater)
0,5 gurka
1 röd paprika
1 bunte färsk basilika
0,5 rödlök (jag gör min sallad utan lök)
Vinägrett:
0,5 tsk dijonsenap
0,5 dl olivolja
4 msk balsamvinäger
Salt & peppar
TIPS! Om du gillar vitlök kan du tillsätta lite i vinägretten. Rödlök passar också i salladen men jag gjorde min mild utan lök.

Gör såhär:
Dela brödet i bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek brödet tills den blir gyllene och knaprig. Ställ åt sidan och låt kallna. Blanda alla ingredienser till vinägretten och ställ åt sidan. Hacka alla grönsaker och basilikan. Blanda sedan ihop alla ingredienser förutom brödet och låt salladen gott sig en stund, ca 15 min, innan servering. Vänd sedan i brödet och servera.
panzanella-2panzanella-5

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Enesa
    07/08/2016 at 01:27

    Hej
    Jag tycker är alla maten är bra.Ni är så duktig , att baka

    • Reply
      Zeina
      14/08/2016 at 23:39

      Tack så hjärtligt 🙂

    Leave a Reply

    10 + tretton =