De godaste våfflorna gör man hemma, enkelt att slängas ihop. Det mesta går att fylla våfflorna och idag gjorde vi “semlor” av dem. Både jag och barnen var lyriska över att få sätta tänderna i dem. Det blev en kalasfika på nolltid.


15012016-IMG_5415
10-12 st våfflor
50 g smör
2 ägg
6 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 krm salt
Tillsättning om du ska göra “semlor”:
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kardemumma
1 msk socker
Fyllning:
3 dl grädde
50 g mandelmassa+ grädde eller mjölk- recept på hemmagjord mandelmassa hittar du HÄR!
TIPS! Istället för mandelmassa kan du ta en klick nutella eller vaniljkräm.

Gör såhär:
Smält smöret. Vispa äggen i en bunke. Blanda 3 dl av mjölken och hela mängden mjöl med äggen, rör om tills du får en klumpfri smet. Häll sedan i resten av ingredienserna och rör om smeten. Hetta upp våffeljärnet och pensla med smör vid behov. Grädda våfflorna och lägg dem på ett galler och inte på varandra så de inte mjuknar för. Om du ska servera semlor skär du ut 5 bitar av varje våffla. Riv mandelmassan och rör ut med lite mjölk eller grädde tills den mjuknar och blir bredbar. Spritsa på grädde och lägg en klick mandelmassa, lägg på en våffelbit och pudra med florsocker. Varje 2 hela våfflor ger dig 5 st semlor. Enkelt och gott 😀
15012016-IMG_5422Våfflor

Kopiera