Fyllda dadlar med hemmagjord mandelmassa

Fyllda dadlar med hemmagjord mandelmassa som doppas i choklad och garneras med nötter och kokos. Det blir en blandning mellan godis och konfektyr. Jag har lite rosenvatten i min mandelmassa för att få en orientalisk touch på smaken. Läckra små munsbitar.
d

Fyllda dadlar, 25 st
25 st dadlar
Mandelmassa:
200 g sötmandel
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker (går att uteslutas)
2 tsk rosenvatten (går att uteslutas)
Vatten
Garnering:
100 g mörk choklad 70%
1 dl finhackade nötter eller kokos att strö på (jag hade hasselnötter, kokos och pistagé)

Gör såhär:
Koka upp mandlarna och låt sjuda långsamt i ca 1 min. Sila av och skala, kläm ut mandeln från skalet med fingrarna. Lägg i en matberedare med flor- och vaniljsocker. Mixa i 2-3 min till en slät massa. Häll i rosenvatten och mixa ytterligare. Droppa i vattnet försiktigt tills mandelmassan mjuknar. Ha inte i för mycket vatten, några droppar räcker. Täck väl, den torkar snabbt ut och förvara i kylen.

Kärna ur dadlarna och fyll med mandelmassa. Finhacka nötterna och smält choklad i micron eller över vattenbad. Doppa en liten bit av dadeln i choklad och strö sedan på kokos eller nötter. Ställ på bakplåtspapper och låt chokladen stelna. Förvara i kylen en stund innan servering. Håller sig i en tät försluten burk upp till 7 dagar. Mandelmassan som blir över kan du förvara i kylen i ca 2 veckor.
d6d12
d9d1
d14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close