Smarriga äggnudlar med grönsaker som du enkelt slänger ihop. Välj grönsaker efter smak, de allra flesta grönsaker passar bra att ha i. Broccoli, blomkål, ärtor,paprika, minimajs, det är bara att smaka sig fram. Basen brukar vara morot, vitkål eller salladskål, purjolök eller vanlig lök. Du kan även ha i biff, kyckling eller räkor. Detta recept är en gammal favorit på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder.
6 portioner
400 g äggnudlar
1 salladskål eller en klyfta vitkål
2-3 st morötter
½ purjolök eller 1 rödlök
1 paprika, hackad i klyftor
250 g haricotverts eller broccoli
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk finhackad ingefära
1- 3 tsk röd currypasta ( ju mer du tar desto hetare smak på nudlarna)
1 tsk fisksås (kan uteslutas)
Soya, ostronsås, söt soya (ca 2-3 msk av varje sort)
Gör såhär:
Koka upp vatten, stäng av plattan och lägg i nudlarna. Låt dom ligga där i ca 6-7 min, de ska vara mjuka med lite tuggmotstånd. Sila av och ställ åt sidan. Hacka grönsakerna, förkoka haricots verst eller broccolin några sekunder och sila av. Lägg några matskedar olja i en rymlig gryta eller wookpanna, fräs currypastan en stund och tillsätt sedan vitlöksklyftan och ingefäran.
Häll i kål, morot,paprika, purjolök och stek under omrörning. Du bestämmer själv hur mycket tuggmotstånd du vill ha på dina grönsaker. Hälli haricot verts, nudlar, de olika soja sorterna och fisksåsen. Det är ganska mycket salt i soja och fisksåsen sås maka av och häll i försiktigt. Den söta sojan är tjock i konsistensen (påminner om sirap), en smaksak hur mycket du vill ha i. Servera direkt, toppa gärna med finhackade cashewnötter och koriander.
Hej! Hur mycket av varje sås ska man ha i? Så himla gott allt ser ut!!
Hej Jessica. Dessa såser är lite som kryddor, salt och söta. Jag brukar säga efter smak, ca3-5 msk av varje brukar vara lagom. Lycka till 😀 Mvh Zeina
Hur mycket kalorier innehåller det?
Ingen aning 🙂