Nudlar med grönsaker

Smarriga äggnudlar med grönsaker som du enkelt slänger ihop. Välj grönsaker efter smak, de allra flesta grönsaker passar bra att ha i. Broccoli, blomkål, ärtor,paprika, minimajs, det är bara att smaka sig fram. Basen brukar vara morot, vitkål eller salladskål, purjolök eller vanlig lök. Du kan även ha i biff, kyckling eller räkor. Detta recept är en gammal favorit på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder.

6 portioner
400 g äggnudlar
1 salladskål eller en klyfta vitkål
2-3 st morötter
½ purjolök eller 1 rödlök
1 paprika, hackad i klyftor
250 g haricotverts eller broccoli
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk finhackad ingefära
1- 3 tsk röd currypasta ( ju mer du tar desto hetare smak på nudlarna)
1 tsk fisksås (kan uteslutas)
Soya, ostronsås, söt soya (ca 2-3 msk av varje sort)

Gör såhär:
Koka upp vatten, stäng av plattan och lägg i nudlarna. Låt dom ligga där i ca 6-7 min, de ska vara mjuka med lite tuggmotstånd. Sila av och ställ åt sidan. Hacka grönsakerna, förkoka haricots verst eller broccolin några sekunder och sila av. Lägg några matskedar olja i en rymlig gryta eller wookpanna, fräs currypastan en stund och tillsätt sedan vitlöksklyftan och ingefäran.

Häll i kål, morot,paprika, purjolök och stek under omrörning. Du bestämmer själv hur mycket tuggmotstånd du vill ha på dina grönsaker. Hälli haricot verts, nudlar, de olika soja sorterna och fisksåsen. Det är ganska mycket salt i soja och fisksåsen sås maka av och häll i försiktigt. Den söta sojan är tjock i konsistensen (påminner om sirap), en smaksak hur mycket du vill ha i. Servera direkt, toppa gärna med finhackade cashewnötter och koriander.

Dessa tre sojasorter använder jag i mina nudlar. Jag har köpt dem i en asiatisk livsmedelsbutik. Den mörka till vänster är vanlig soja som du kan ersätta med japansk soja som tex kikkomans soja. Den ljusa i mitten använder jag istället för ostronsås, det är en vegetabilisk sort som smakar som ostronsås. Den kan du ersätta med ostronsås om du vill. Sweet soy sauce är en tjock och söt soja som påminner om sirap i konsistensens. Den kan du ersätta med ketchap manis.

Join the Conversation

  1. Jessica says:

    Hej! Hur mycket av varje sås ska man ha i? Så himla gott allt ser ut!!

    1. Zeina Author says:

      Hej Jessica. Dessa såser är lite som kryddor, salt och söta. Jag brukar säga efter smak, ca3-5 msk av varje brukar vara lagom. Lycka till 😀 Mvh Zeina

  2. Hanna weinemo says:

    Hur mycket kalorier innehåller det?

    1. Zeina Author says:

      Ingen aning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close