Gai Pad King- Thailändsk kyckling med ingefära

En smakrik thailändsk wok med smak av ingefära. Supergod och enkel att laga. Jag rekommenderar att du går en sväng förbi en livsmedelsbutik som säljer råvaror från Thailand för att lyckas med denna rätt. Molnöronsvampen kan vara svåra att hitta i en vanlig mataffär. Det är dock inte hela världen om du ersätter molnöronsvampen med en annan torkad eller färsk svamp. Om du vill ha en autentisk gav pad King är det molöronsvamp som gäller.

4 port
4 st kycklingbröstfiléer
100 g torkade molnöronsvamp (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
1 bit färsk ingefära
2 st solo vitlök eller 4 vitlöksklyftor
1 paprika (valfri färg)
4 st salladslökar
4 st torkade thailändska chili (kan ersättas med chiliflakes)
4 msk ostronsås eller vegeterian sojsauice
2 msk ljus thailändsk soja eller japansk sojasås
1 msk söt soja eller palmsocker
1/2 tsk mald sichuanpeppar eller svartpeppar
1 matsked sesamolja
1 dl vatten
Rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Jasminris
Färsk chili och cashewnötter till garnering

Gör såhär:
Blötlägg torkad svamp i varmt vatten i minst 15 min och hacka sedan grovt. Hacka kycklingen och blanda sedan kycklingen med 1 msk thailändsk eller japansk soja och ställ åt sidan.

Kombinera alla såsingredienser: Ostronsås, söt soja eller socker, thailändsk eller japansk soja, sesamolja, peppar och vatten, ställ åt sidan.

Hacka paprika i strimlor, hacka ingefära i tunna strimlor, finhacka vitlöken och salladslöken.

Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Fräs vitlök och thailändsk chili på medelhög värme under omrörning. Höj värmen, tillsätt kycklingen och stek kycklingen. Tillsätt woksåsen, ingefäran, svampen och paprika. Stek under omrörning tills kycklingen är helt genomstekt. Stäng av värmen, tillsätt salladslök och blanda. Toppa eventuellt med färsk chili, cashewnötter och servera med ris!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close