Husmanskost/ Italien/ Kyckling/ Utvalt

Kyckling francese- Panerad kycklingfilé i citronsås

Syrlig och fräsch italiensk kycklingrätt bestående av panerad kyckling som får gotta tills sig i en god citronsås. Kycklingen blir saftig och fantastiskt god. Du kan servera rätten med pasta, ris eller ett annat gott tillbehör som tilltalar dina smaklökar. 

4-6 portioner
500 g kycklingfilé
2 st ägg
1 dl vetemjöl
Salt & svartpeppar
Olja och smör till stekning
Citronsås:
Saften från 1 citron (eventuellt mindre, justera syra efter smak)
1 dl hackad persilja
1 vitlöksklyfta
1 st hönsbuljongstärning
1 tsk dijonsenap
2 tsk majsstärkelse
2 msk smör
5 dl vatten
Salt och peppar
Garnering:
Citron
Persilja

RECEPT PÅ KYCKLINGFILÉ I CHAMPINJONSÅS HITTAR DU HÄR!

RECEPT PÅ SAFTIG KYCKLINGFILÉ HITTAR DU HÄR!

Gör såhär:
Dela kycklingfiléerna i mitten. Banka försiktigt ut filéerna mellan plastfolie tills de blir lite tunnare. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Vispa upp äggen i en skål och lägg mjölet i en tallrik. Hetta upp olja och smör i en stekpanna.

Vänd kycklingfiléen i mjöl och doppa sedan i ägg. Stek ca 4-5 min på varje sida. Gör samma sak med alla kycklingfiléer, lägg på ett fat och ställ åt sidan.

I samma stekpanna som du har stekt kycklingen i, du behöver inte tvätta ur den, lägger du 2 msk smör. Finhacka vitlöken och fräs i smöret. Tillsätt kallt vatten, majsstärkelse, persilja, citron, dijonsenap, smula i buljongen, krydda med salt och peppar. Koka upp såsen under omrörning och låt sjuda på medelvärme i ca 10 min.

Värm ugnen till 200°. Lägg kycklingen i en ugnsform. Häll citronsåsen över. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min. Garnera med citronskivor och persilja. Servera med önskat tillbehör, som tex ris eller pasta. Jag serverade rätten med vermicelliris, recept på riset hittar du HÄR!  

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    carmela
    28/10/2017 at 06:19

    detta recept måsta jag spara så att man har ännu mera större att testa på nytt att äta

  • Leave a Reply