Alkoholfria Drinkar/ Frukt & Bär/ Sydamerika/ Vegetariskt

Agua fresca

Något av det fräschaste och mest svalkande som du kan dricka i sommarvärmen är agua fresca. En läskande latinamerikansk drink. Passar perfekt att serveras som en drink vid maten eller som en läskande juice. Om man vill söta drinken kan man tillsätta socker, jag tycker dock att det absolut inte behövs. Om man hittar en riktigt söt vattenmelon så känns sockret onödigt. Ladda med en stor kanna agua fresca och ha den i kylen, ljuvligt att smutta på när man är sugen på något svalkande och gott.

Ca 2 liter agua fresca
1 vattenmelon (ca 1,5 kg)
5 dl vatten
3-4 st lime (justera syra efter smak, spara 1 lime till garnering)
3-4 kvistar färsk mynta
Is

Du har väl inte missat att min fina kokbok finns att beställa? Alla förbeställda böcker kommer att signeras. Den är fylld med fantastiska vegetariska recept från hela världen. Läs mer om boken HÄR!

Gör såhär:
Skala melonen och skär i klyftor. Lägg i en mixer och häll över vatten. Mixa tills melonen blir helt mixad. Sila bort eventuella kärnor i en fintrådig sil. Pressa 2-3 st lime och blanda med melonjuicen. Tillsätt färsk myntablad med sina kvistar i juicen och rör om. Låt gärna juicen kallna och gotta till sig i kylen en stund, 1-3 timmar. Vid servering tillsätter du massa is och limeskivor i juicen. Servera iskall!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply