Krelan me misri kungulleshka- Albansk grönsakspaj

Saftig albansk grönsakspaj tillagad med majsmjöl. Glutenfri och busenkel att laga. Pajen kan varieras i det oändliga, du kan tex ha i purjolök, spenat, örter, fetaost osv. Urläcker att avnjuta med sallad! Receptet har jag fått från min storasyster Fatoma som hon i sin tur fått från en kollega.

6 portioner
2-3 st fasta zucchini (ca 900 g)
3 st morötter
2 vitlöksklyftor
5 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
3 st ägg
2 dl grädde
2 dl turkisk yoghurt
1 dl rapsolja
Ca 2 tsk örtsalt eller salt
Smör eller olja till pensling av form
Serveringsförslag:
3 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt
TIPS! Du kan steka zucchinin och morot innan du vänder ner i smeten. Zucchini och morot kan ersättas med hackad spenat och fetaost.

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Smörj en form, ca 28 cm i diameter, med olja eller smör. Riv zucchini och morot på den grova sidan av rivjärnet. Blanda ihop majsmjöl och bakpulver. Tillsätt olja, grädde, yoghurt, ägg, örtsalt och vispa ihop till en smet. Blanda ihop smeten med rivna grönsaker och pressad vitlök.

Lägg i ugnsformen och grädda mitt i ugnen i ca 60 min. Lät pajen svalna en stund innan servering. Servera med sallad eller vitlöksyoghurt.
Vitlöksyoghurt: Blanda ihop yoghurt vitlök och salt.

Join the Conversation

  1. Va spännande! Jag som just tagit fram morot och zucchini till middagen men inte visste vad det skulle bli!

  2. Margareta Sarring says:

    Bra recept, alla dina grönsaks recept är så bra. Jag bakade ungefär det receptet, plus lite tunna bitar av rökt korv, i muffinsplåt, det funkade också bra, blev små söta grönsakspajer.

  3. Anonym says:

    Provade denna idag men det var tyvärr inte alls vår smak. Smakade inte så mycket, blev mer en slags oidentifierbar massa av allt. Dom lite brända kanterna smakade mest men resten fick vi tyvärr slänga.

  4. OMG, jag fällde nästan en tår när den var färdig. Doften spred sig i hela huset och den var magisk. Tack för detta recept, så enkel och SÅ god

  5. Jag skulle bara tipsa om att salta ordentligt, annars förlorar det en del smak!

  6. Jag hade sådana förväntningar och längtade så efter att få prova något helt nytt! Men tyvärr så var det inte så gott. Det smakade inte så mycket (hade örtsalt), jag hade nog önskat mer smak av grönsaker. Jag tycker mer det påminner om något GI grönsaksbröd typ.

  7. Anonym says:

    Vilket mjöl ska användas? Är det polentamjöl?

    1. Anonym says:

      Det är Majsmjöl. Det står på receptet

  8. Nicolina says:

    Undrar också som ovan om det är polentamjöl eller något annat? Sugen på att testa! 🙂

  9. Annica says:

    Har i 2 tsk spiskummin istället för örtsalt och äter med kebabsås det blir jättegott.

  10. Tack för receptet, lagade med min tvååring, super lätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close