Lättlagad och mycket god albansk vitkålsgryta. Allting tillagas smidigt i en och samma gryta. Servera gärna grytan med en bit bröd och njut!
6 portioner
800 g grytkött (jag använder högrev)
1 vitkålshuvud (ca 1,5 kg)
2 st gula lökar
400 g krossad tomat
3-4 msk tomatpure
1 msk paprikapulver
2 st lagerblad
Salt & peppar
Ca 6 dl vatten
Olja till stekning
Gör såhär:
Hacka lök i tärningar. Hacka köttet i bitar. Hacka vitkålen i bitar. Hetta upp olja och stek löken glansig. Vänd i köttet och stek tills köttet får färg. Krydda med paprikapulver, salt och peppar, tillsätt tomatpuré och stek lite till. Tillsätt krossad tomat, vatten, lagerblad och låt köttet småkoka under lock i ca 30-40 min.
Lägg kålen i grytan, blanda varsamt, lägg ett lock på grytan och låt allting puttra i ca 1,5 h. Rör om i grytan med jämna mellanrum, tillsätt eventuellt mer vatten vid behov. Servera gärna med bröd.
Du e bäst
Tror du går att göra vegetarisk på något vis?
Ja du kan koka utan kõtt.I Kosova kokar vi utan kõtt oksä den här receptet.
Testade denna igår och det blev sååå gott!!
Helt klart en favorit här hemma nu!!! Och vår lilla son på 1år ääääälskade den
Mitt favorit maträtt..Tack fõr att du kokade albansk mat.Båda Kosova och Albanien har goda grõnsaker.
Den särskiljer sig på många sätt från det albanska viset inte minst ingredienser.