Mish me lakra- Albansk vitkålsgryta

Lättlagad och mycket god albansk vitkålsgryta. Allting tillagas smidigt i en och samma gryta. Servera gärna grytan med en bit bröd och njut!

6 portioner
800 g grytkött (jag använder högrev)
1 vitkålshuvud (ca 1,5 kg)
2 st gula lökar
400 g krossad tomat
3-4 msk tomatpure
1 msk paprikapulver
2 st lagerblad
Salt & peppar
Ca 6 dl vatten
Olja till stekning

Gör såhär:
Hacka lök i tärningar. Hacka köttet i bitar. Hacka vitkålen i bitar. Hetta upp olja och stek löken glansig. Vänd i köttet och stek tills köttet får färg. Krydda med paprikapulver, salt och peppar, tillsätt tomatpuré och stek lite till. Tillsätt krossad tomat, vatten, lagerblad och låt köttet småkoka under lock i ca 30-40 min.

Lägg kålen i grytan, blanda varsamt, lägg ett lock på grytan och låt allting puttra i ca 1,5 h. Rör om i grytan med jämna mellanrum, tillsätt eventuellt mer vatten vid behov. Servera gärna med bröd. 

Join the Conversation

  1. Leonora says:

    Du e bäst

  2. Karolina says:

    Tror du går att göra vegetarisk på något vis?

    1. Gjylije says:

      Ja du kan koka utan kõtt.I Kosova kokar vi utan kõtt oksä den här receptet.

  3. Testade denna igår och det blev sååå gott!!

  4. Linda says:

    Helt klart en favorit här hemma nu!!! Och vår lilla son på 1år ääääälskade den

  5. Gjylije says:

    Mitt favorit maträtt..Tack fõr att du kokade albansk mat.Båda Kosova och Albanien har goda grõnsaker.

  6. Anonym says:

    Den särskiljer sig på många sätt från det albanska viset inte minst ingredienser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close