Alkoholfri Sangriainspirerad fruktbål

Det är alltid trevligt att välkomna sina gäster med en god drink. En läskande fruktbål passar perfekt att bjuda på när man har många gäster. Jag har gjort en alkholofri fruktbål inspirerad av sangria. Sangria innehåller vin och istället för vin har jag blandat svartvinbärssaft i min dryck. Det blev riktigt fräscht och gott tillsammans med syran från limen och den friska smaken från frukterna. 

Ca 1,5 liter dryck
1 liter svartvinbärssaft
2 apelsiner
1 äpple
2-4 st lime (justera syra efter smak)
4 dl apelsin- eller äppeljuice (välj fritt efter smak, även fläderblomssaft passar utmärkt i drinken)
33 cl kolsyrat vatten
TIPS! Du kan tillsätta fler frukter i drycken som päron, jordgubbar, hallon, mango och melon. Färsk mynta är också gott att ha i.

Gör såhär:
Späd ut svartvinbärssaft om du använder koncentrerad med vatten, ca 4 dl koncentrat med 6 dl vatten. Pressa limen. Blanda svartvinbärssaft, limejuice och äpple- eller apelsinjuice. Ställ åt sidan. Tvätta apelsinerna och äpplet ordentligt. Skär i skivor och blanda med saften. Ställ i kylen och låt kallna minst 1 timme, du kan ha den i kylen 4-5 timmar innan servering. Vid servering tillsätter du limeskivor, mycket is och kolsyrat vatten. Servera genast när du har tillsatt kolsyrat vatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close