Amerikanska chokladmuffins

Stora saftiga amerikanska chokladmuffins med chokladbitar i. De är oemotståndligt goda. FABULOUS!!
Fotor_144352827109655Fotor_14435297549572
12 st stora muffins
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
3 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl rapsolja
3 dl mjölk

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Klä en muffinsplåt med 12 st stora muffinspapper. Blanda alla torra ingredienser förutom socker i en bunke och ställ åt sidan. Grovhacka chokladen och ställ åt sidan. Vispa socker och ägg pösigt. Sikta de torra ingredienserna över äggen, blanda i olja och mjölk. Vänd allting med en slickepott tills det blir en jämn smet. Vänd sedan i den mörka chokladen och 50 g av mjölkchokladen. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna. Strö på den resterande chokladen och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-17 min. Baka dem inte mer än nödvändigt. Låt svalna i plåten innan servering. YUMMI!
Fotor_144353400733630Fotor_144352953818931

Join the Conversation

  1. Pablo says:

    Hej Zeina!

    Grattis för recept, det ser gott ut, jag ska baka och prova det eftersom jag gillar mycket choklad också.

    Jag vill också gratulera för bloggen, den är intressant och jag hoppas att hitta mycket gotta recepten.

    Ha en solig dag!

    Pablo – Soleado.se

    1. Zeina Author says:

      Tack snälla Pablo, ska spana in din kaka. Ha en fin dag du med /Zeina 🙂

    2. Testade att göra dessa och dom vart sjukt goda. Jag har oxå en blogg som jag uppdaterar dagligen om min vardag och hur de går för mig med jobbsökandet. Bloggar även om häst som ska tillbaka till verksamheten på mitt gymnasium simmiga gick ut förra året

    3. DEM VA SKIT GODA!!!

  2. Lizette says:

    Går de bra med flytande magarin eller svalt smält smör om man ej har någon rapsolja? 🙂

    1. Zeina Author says:

      Det går jättebra 🙂 Lycka till

  3. Leena says:

    Jag gjorde 6 gigantiska muffins. Helt sanslöst goda, tack.

    1. Zeina Author says:

      TJOOOHOOO 😀 underbart! Tack snälla för att du tog dig tid att berätta. Kram på dig

  4. Zahra says:

    Hej zeina provade detta recept, blev väldigt goda tack för receptet!

    1. Zeina Author says:

      Så härligt 😀 kul att du var nöjd. Tack för att du tog dig tid att berätta. Kram /Zeina

  5. Tips: lite salt i smeten förhöjer smaken på chokladen. Kommer inte ihåg hur mycket men tror det under en tesked.
    Kram Tina

  6. Jättesaftiga och goda! Jag hade inga stora formar för amerikanska muffins så jag tog vanliga små och det blev också bra! Gräddningstiden blev då ungefär 12 min.

    1. Zeina Author says:

      Härligt 😀 kul att läsa. Tack för att du delar med dig. Kram

  7. Catrin andersson says:

    Gjorde just nu dubbelsats och fick 36 helt underbara muffins tack för ett kanon recept, nu blir det inga fler på mc Donald

    1. Zeina Author says:

      Så härligt att läsa 😀 TACK!

  8. Mohammed says:

    Wow, lagade dessa och de blev helt fantastiska. riktigt GOTT. Tack ska du ha! 🙂

  9. Niklas says:

    Hej,

    Det står “Blanda alla torra ingredienser i en bunke och ställ åt sidan. Grovhacka chokladen och ställ åt sidan. Vispa socker och ägg pösigt.”

    Är inte socker en torr ingrediens? Isf vilket socker avses att vispas med äggen?

    1. Zeina Author says:

      Blanda alla torra ingredienser förutom sockret 😀 Sockret vispas med äggen

      1. Ewa Nilsson says:

        Kan du skriva det i receptet, skulle underlätta

        1. Zeina Author says:

          Hej 😀
          Vad är det jag ska skriva i receptet?

  10. Madde K says:

    Fantastiskt goda! Kommer hamna under kategorin favoritbakverk

    1. Zeina Author says:

      Åh så skoj 😀 Tack

  11. Hej zeina vad ska man ha för temperatur på ugnen när man har varmluftsugn?

    1. Zeina Author says:

      Det som står i receptet, funkar till varmlufts- och vanlig ugn 🙂

  12. Sara S says:

    Måste man ha med mörkchoklad eller kan man byta ut det till något annat? (Är inte så förtjust i mörkchoklad)

    1. Zeina Author says:

      Du kan byta ut det mot mjölkchoklad 🙂

  13. Parre says:

    Tack för ett grymt recept!
    Jag gjorde två tredjedelar av satsen, men lyckades ändå få till 10 stora muffins, hade kunnat vara elva om jag inte hade haft så få formar..
    Sjuuukt goda, kommer nog inte använda andra recept än detta fortsättningsvis.

    5 av 5! ;D

  14. Karin says:

    Hej. Otroligt saftiga och goda muffins. Men som den chokladälskare som man är undrar jag vad du har för tips om att få en djupare chokladsmak på dem? Mer kakaopulver mörkare choklad som man hackar? Annars tack för ett kanon bra recept.

    Undrar hur det blir om man tar bort chokladen helt, blir det i så fall väldigt goda vaniljmuffins?

    Hälsningar

    Karin

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Härligt att du gillar receptet. Om du vill ha mer chokladsmak kan du ha i hackad mörk choklad. Inte mer kakaopulver, för då blir dom torra. Jag vet inte hur de blir utan all choklad 😀 Kram

      1. Karin says:

        Tack för snabbt svar. Du har en otrolig sida.

  15. Petra says:

    Hej Zeina!
    Vilken fantastiskt, underbar blogg du har. Jag har lagat en del av dina recept, allt från chokladmuffins till marokansk kycklinggryta med inlagda citoner med mycket positivt beröm från familjen. De är helt lyriska över din blogg med alla fantastiska recept. Ett stort tack och ha en riktigt trevlig helg!

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Så underbart att läsa. Tusen tack, det värmer 😀 Kram till dig och familjen.

  16. Dessa muffins ser ju gudomligt goda ut!!! Vi har tipsat om detta recept på vår inspirationsblogg 🙂

  17. Magdalena says:

    Använde smör istället för rapsolja och det blev en succé! 🙂 Bakade för ett event samt för nära o kära och har fått väldigt positiva kommentarer (även från folk som inte visste att jag hade gjort dem, som spontant sa till mig att “wow vilka goda chokladmuffins!”). TACK för receptet! 🙂

  18. Riktiga wow muffins! Blev så bra och så efterfrågat att jag måste göra de idag igen! Gjorde dock med krossad choklad och krossade oreo kakor i, det blev en hit!

  19. Hej Zeina
    Varför mina choklad bitar sjönk ner i botten?

    1. Zeina Author says:

      Du hade kanske hackat dem i för stora bitar?

  20. Hej! Jag ska se till att baka dessa muffins imorgon! Låter underbart!
    Men när man ska vända in chokladen, ska man smälta den först eller menar du att man ska vända in hackade chokladbitar? Och isånafall går det att ha annat än chokladbitar (t.ex oreo-bitar) i istället?
    Hursomhelst låter detta som ett underbart recept! Ska bli kul att prova på!

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Jag smälter inte chokladen utan vänder i dom i smeten som bitar. Du kan fritt ha i choklad efter smak 😀 Lycka till och hoppas att det smakar. Kram!

  21. Anonym says:

    Supergoda!

  22. Malin says:

    Hej,
    Hur många gram smör motsvarar mängden rapsolja?

  23. Rebecka says:

    Ska baka dessa, men har ingen muffinsplåt, kommer det bli katastrof då, att de bara flyter ut? Ser såå goda ut

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det kommer inte bli bra utan muffinsplåt.
      De kommer med största sannolikhet flyta ut.

      1. Annika says:

        Hej! Jag hittade stora muffinsformar i lite tjockare papper. De flöt ut lite, men de blev helt ok, så det går absolut att baka dem utan muffinsplåt också. Toppits Flower Shape muffinsformar: https://www.delitea.se/toppits-muffinsformar-flower-36-p
        Tack för ett bra recept. De blev som muffins man köper på café.

    2. Jonna says:

      Har gjort detta 2 ggr utan muffinsplåt för mig funkar det hur bra som helst 🙂

  24. Anonym says:

    Can you translate the recipe in English please.

    Thanks

    1. Amanda says:

      Hej!
      Tror du jag kan byta ut mjölken mot vatten eller havremjölk (iKaffe)
      Vilket av dom isåfall?

      1. Hej jag bakade dem just med Oatly mellan och det blev jätte bra.

    2. Minara says:

      Tack för grymt recept! Muffinsarna blev Suuuupergodaaa. Hade mindre formar så jag fick ca 20 stycken, bakningstiden blev då 10 minuter. Jag använde 200 gr Marabou Helnöt istället och det blev hur bra som helst. Rekommenderar till alla som vill ha saftiga muffinsar som är lika goda dagen efter.

  25. Angeliki says:

    Hej,
    Bakade muffinsen och det var jääääättegoda. Tror du att receptet skulle fungera som tårtbotten? Och i så fall, för de mängder ingredienser, vilken storlek plåt och hur länge i ugnen skulle du tro?

    Tack!

  26. Sofia says:

    Hej! Undrar om dessa funkar att frysa?

  27. Jag fick för mig att baka muffins i dag, det var 100 år sedan sist! Letade efter bra recept.
    Tack för ett super-recept, äntligen blev familjen nöjda! 😀

  28. Johanna says:

    hej, kan man baka i muffinsplåt utan muffinspapper?

  29. Mina muffins står i ugnen just nu, TACK för det härliga receptet!!!!

    1. Jonna says:

      De går säkert, men du bprde nog smöra och bröa formarna då, som vid sockerkaka typ

  30. Annica says:

    Jag har aldrig lyckats med muffins innan, men nu när jag testade ditt recept så lyckades jag! Kommer baka dessa fler gånger. Tusen tack för ett grymt recept!

  31. Tyckte inte dom blev söta nog så nästa gång blir det nog lite mer socker och mycket mer choklad i. Enda receptet där mina muffins inte sjunkt ihop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close