Bärcobbler

Riktigt smarrig efterrätt som du enkelt bakar med ingredienser som oftast finns hemma. Cobbler är en blandning mellan paj och kaka. Du kan variera bären helt efter smak. Jag har rörsocker i min kaka för att få en lätt knäckig smak men strösocker funkar också. Supergod att servera med glass när kakan är rykande het och nybakad.

Ca 8-10 portioner
Fyllning:
500 g djupfrysta bär (jag tog blåbär)
1,5 msk majsstärkelse
2 st lime
0,5 dl rörsocker (strösocker funkar också)
Degen:
125 g smör
1 ägg
1,5 dl rörsocker (strösocker funkar också)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
0,5 dl mjölk
Serveringsförslag:
Glass eller vaniljsås

Recept på bananpaj hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Blanda bär (behövs ej tinas upp), majsstärkelse, 0,5 dl socker, och saften från 2 st lime. Häll fyllningen i en pajform, ca 28 cm. Vispa rumsvarmt smör, ägg och socker fluffigt med en elvisp. Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver och vaniljsocker i en skål och häll sedan över smöret. Tillsätt mjölk och vispa ihop en klumpfri smet. Klicka smeten över bären och bred ut den med en sked. Baka kakan mitt i ugnen i ca 35 min, tills kakan har stelnat och fått en fin gyllene färg. Servera gärna med glass eller vaniljsås.

Join the Conversation

  1. Anonym says:

    Blev så god! Tack för ännu ett toppenrecept

  2. Går det bra att ha i färska bär?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close