Barley water

Barley water är en frisk och törstsläckande citrondrink. Det sägs att kung Gustaf VI Adolf var nykterist och att barley water var hans absoluta favoritdryck vid maten. Drycken sägs innehålla massa nyttigheter och goda bakterier som är bra för magen och matsmältningen. Barley water är populär i bla England, Östasien och är lika läcker att servera kall som varm. Om du gillar ingefära kan du även tillsätta lite färsk ingefära i drycken

3 liter Barley water
3 liter vatten
3 st citroner (välj helst ekologiska)
5 msk korngryn
Socker eller honung efter smak

Gör såhär:
Tvätta citronerna och skala sedan av med en potatisskalare. Få inte med det vita innerskalet, då blir det en besk drink, bara det gula skalet. Lägg i en kastrull, häll över 2 liter vatten och koka upp. Dra bort från värmen och låt stå i 30 min. Om du ska söta med socker tillsätter du det när vattnet fortfarande är varmt. Honungen tillsätter du när vattnet svalnat. Pressa de skalade citronerna och blanda citronsaften med  citronvattnet.

Koka upp 1 liter vatten och tillsätt korngrynen, låt sjuda långsamt i 30 min under lock. Stäng av värmen och låt stå i 30 min och sila sedan bort korngrynen. Korngrynen kan du äta eller ha i brödbak.

Blanda ihop kornvattnet med citronvattnet. Låt barley water kallna eller servera drycken varm. Förvara i kylen upp till 3 dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close