Barley water

Barley water är en frisk och törstsläckande citrondrink. Den görs av korngryn och citron. Den är nyttig, full med C-vitamner och sägs ha en renande effekt för kroppen. Den innehåller även goda bakterier som är bra för magen och matsmältningen. Du kommer alltså dricka denna fantastiska uppfriskande drink med gott samvete. Den är god att dricka iskall som en lemonad eller som varm te.

3 liter Barley water
3 liter vatten
3 citroner (välj helst ekologiska)
4 msk korngryn
Socker eller honung efter smak

Gör såhär:
Tvätta citronerna och skala sedan av med en potatisskalare. Få inte med det vita innerskalet, då blir det en besk drink, bara det gula skalet. Lägg i en bunke och ställ åt sidan. Koka upp 2 liter vatten och häll över citronskalen, låt stå i 30 min och sila sedan av (kasta citronskalen). Om du ska söta med socker tillsätter du det när vattnet fortfarande är varmt. Honungen tillsätter du när vattnet svalnat. Pressa de skalade citronerna och blanda citronsaften med det silade vattnet.

Koka upp 1 liter vatten och tillsätt korngrynen, låt sjuda långsamt i 30 min under lock. Stäng av värmen och låt stå i 30 min och sila sedan av (kasta korngrynen). Nu har du ett härligt gult citronvatten och ljusrosa kornvatten. Blanda ihop dem och låt kallna eller servera varma. Förvara i kylen upp till 3 dagar. Du kan även smaksätta din drink med färsk ingefära.
13
52

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close