Biff stroganoff

Biff stroganoff är en riktig klassiker som passar till både vardags eller fest. Enkel att göra och riktigt god. Jag serverar min stroganoff med pressgurka, mums!
biff stroganoff-2

6 portioner biff stroganoff
400 g biff (lövbiff eller ryggbiff passar bra)
250 g färska champinjoner
1 gul lök
3 msk tomatpuré
4 dl hett vatten
3 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
2 st köttbuljongtärningar
Salt och peppar
Rapsolja till stekning
Servering:
Pressgurka– recept HÄR!

Gör såhär:
Skär köttet i strimlor, hacka löken och champinjonerna. Hetta upp olja i en stor stekpanna och börja med att steka köttet på hög värme under omrörning. Köttet ska stekas och få en fin färg, inte kokas. För att få fin stekyta på köttet kan du steka strimlorna i omgångar. Ställ sedan köttet åt sidan. Hetta upp olja i en separat kastrull och stek löken tills den blir glansig, tillsätt champinjonerna och fräs lite till. Vänd i köttet, tomtpurén och fräs allting lite hastigt. Häll över hett vatten, smula i buljongtärningarna och tillsätt dijonsenap. Lägg ett lock på grytan och låt koka på medelvärme i ca 20 min. Vänd sedan i crème fraîche och smaka av med salt och peppar, låt grytan puttra utan lock i ca 10 min till. Servera med ris och pressgurka till.
biff stroganoff-4

Join the Conversation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close