Blomkålspizza- glutenfri pizzabotten

Blomkålspizza är ett alternativ för den som vill ha en nyttigare pizzabotten utan gluten. En trend som tagit matvärlden med storm som jag var tvungen att testa. Den var helt klart godkänd och god om man gillar blomkål och vill äta nyttigt.
BlomkålspizzaBlomkålspizza

1 stor blomkålspizza
1 blomkålshuvud
1 ägg
1,5 dl riven ost av valfri sort
Kryddor:
2 tsk torkad oregano
1 nypa vitlökspulver eller färsk riven vitlök
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Tomatsås- recept HÄR!
Pizzasallad- recept HÄR!

Gör såhär:
Dela blomkålshuvudet i klyftor och lägg i en mixer. Kör några varv tills det blir smulor. Lägg smulorna i en skål och värm i micron i 5 min, ta ut och låt svalna. Lägg sedan i en ren kökshandduk och krama ur överflödig vätska. Kasta vätskan och lägg blomkålen i en skål. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en “deg”. Lägg på en plåt med bakpapper och platta ut till en rund pizzabotten. Värm ugnen till 225° och baka sedan mitt i ugnen i ca 8 min, tills du har en gyllene botten. Ta ut från ugnen, lägg på tomatsås, riven ost och valfri topping. Baka mitt i ugnen på 225° i ca 5-8 min. Servera med pizzasallad.
IMG_3445IMG_3476IMG_3482IMG_3491IMG_3493IMG_3498IMG_3500IMG_3541IMG_3569 IMG_3581  IMG_3619

Join the Conversation

  1. Ska stammen vara med eller bara själva huvudet?

  2. Maria says:

    Idag har jag gjort denna blomkålspizza, det var väl värt besväret, den var väldigt god. Jag ska bjuda min glutenintoleranta kompis på denna någon dag. Allt du gör ser så gott ut. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close