Denna brownie är TO DIE FOR! Seg och kladdig på samma gång. Toppad med en klick Nutella och hasselnötter. HELLO HEAVEN. Det som gör denna ännu bättre är att den är så himla enkel att göra. Bara blanda ihop allting och vips in i ugnen. Lovely!
Ca 12 bitar Brownies
250 g smör (inte margarin)
3,5 dl socker
4 ägg
2,5 dl mjöl
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Smörj och mjöla en mellanstor form, ca 25×30 cm. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull. Blanda i sockret, vaniljsocker och låt svalna något, det räcker att den blir ljummen innan du knäcker i äggen. Knäck äggen i smöret, rör runt lite snabbt med en slev eller slickepott, inte vispa, det räcker att det blandas ordentligt. Vispar du den får du en “sockerkaksaktig” kaka och det vill vi inte, vi vill ha en seg och härlig brownie. Sikta i mjöl, kakao och bakplver blandningen. Rör runt tills allting blandas och det inte finns klumpar smeten. Du blandar fortfarande med en slev eller slickepott. Häll smeten i formen, strö på lite hasselnötter om du vill det, funkar även bra utan. Grädda mitt i ugnen i ca 15-17 min, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt svalna i rumstemperatur och låt sedan stelna i kylen i ca 2 timmar. Den blir ännu godare dagen efter så den funkar utmärkt att förbereda dagen innan servering.
Serveras kall. Är du tokig i choklad smälter du nutella snabbt i micron, 30 sekunder räcker och klickar på kakan och strör på grovhackade hasselnötter vid servering. Vill du ha en mindre mastig kaka servera den med grädde och frukt/bär istället. MUMS!
Den här ser ju FÖR god ut Tyvärr är jag allergisk mot mjölk, kan jag byta ut smöret mot nåt? Inte margarin står det Kanske ghee? (tror jag att jag tål…) Eller kokosolja?