De läckraste brownies som du snabbt slänger ihop. De blir härligt sega, kladdiga och SUPERGODA! Baka gärna dina brownies dagen innan servering, de blir desto godare om de får gotta sig i kylen några timmar. Detta recept är precis samma recept på mina brownies som finns HÄR! Jag har bara skippat nutellan i det nya receptet.
Ca 12 bitar Brownies
250 g smör
3,5 dl socker
4 ägg
2,5 dl mjöl
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Garnering (kan uteslutas):
1 dl valnötter, pekannötter eller hasselnötter (välj fritt efter smak)
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Smörj och mjöla en mellanstor form, ca 25×30 cm. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull. Blanda i sockret, vaniljsocker och låt svalna något, det räcker att den blir ljummen innan du knäcker i äggen. Knäck äggen i smöret, rör runt lite snabbt med en slev eller slickepott, inte vispa, det räcker att det blandas ordentligt. Sikta i mjöl, kakao och bakplver blandningen. Rör runt med en slev/slickepott tills allting blandas och det inte finns klumpar smeten. Häll smeten i formen, strö på lite nötter om du vill det, funkar även bra utan. Grädda mitt i ugnen i ca 17 min, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt svalna i rumstemperatur och låt sedan stelna i kylen i ca 2 timmar. Den blir ännu godare dagen efter så den funkar utmärkt att förbereda dagen innan servering. Servera med lättvispad grädde!
Så lätta och fantastiskt goda!!!!
Det blev typ en vanlig kladdkaka… vad gjorde jag för fel?