Smakrika och saftiga vietnamesiska köttbullar. Supergoda! Dessa godbitar ska egentligen serveras med risvermicellinudlar. Jag har serverat mina med glasnudlar eftersom det var den sorts nudlar jag hittade hemma i mitt skafferi. Använd nudlar efter smak som tillbehör, båda sorter funkar alldeles utmärkt. Passar även perfekt att servera köttbullarna med ris.
4 portioner
600 g köttfärs av valfri sort (kött- eller vegofärs)
1 ägg
2 st citrongräs
1 liten knippe koriander
3 st salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 msk fisksås
1 msk japansk soja
Salt och peppar
Serveringsförslag:
Glasnudelsallad med dippsås (uteslut räkorna)
Stekt ris passar även perfekt vid biffarna
Gör såhär:
Ta bort de två yttre träiga lager från citrongräsen. Använd den inre vita delen och hacka den riktigt fint. Hacka koriander och salladslök fint. Pressa vitklök och blanda sedan samman alla ingredienser till köttbullarna. Forma platta små biffar och stek ca 3-4 min på varje sida. Servera med önskat tillbehör.
En jättehit hos både sambo och tvååring! Så goda utan att vara starka.
Går de att förbereda i förväg genom att frysa in?