Hemmagjorda chicken nuggets smakar mycket bättre än köpes och de är inte de minsta svåra att laga själv. En rätt som uppskattas hos både vuxna och barn. Saftiga och krispiga nuggets som passar fint att serveras med currysås. Du kan servera dem med ris eller potatisklyftor. Orkar du inte steka dem så är det bara att lägga dem på en plåt och baka dem i ugnen i 25 min istället.
Chicken nuggets
4 st kycklingfiléer
2 st ägg
3 dl ströbröd
0,5 msk curry
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt eller örtsalt
1 msk paprikapulver
Olja till stekning
Gör såhär:
Skär filéerna i bitar, ca 5 cm. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa lätt. Häll ströbröd och blanda med kryddorna i en seperat tallrik. Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla sedan i ströbrödsblandningen. Värm en stekpanna med lite olja och stek nuggets tills de får en fin färg, cirka 2 minuter per sida. Lägg sedan i ugnen på en plåt och baka mitt ugnen i ca 10 min på 200°. Servera med currysås och ett gott tillbehör.
Currysås
1,5 msk curry
2 msk mjöl
5 dl grädde (valfri fetthalt, jag tog vispgrädde)
1/2 buljongtärning (gärna höns) eller 1 tsk salt
2 msk smör
Gör såhär:
Smält smör, fräs curryn snabbt. Lägg i övriga ingredienser och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda långsamt i ca 3-5 min. Rör om då och då. Servera med chocken nuggets. Ris eller potatisklyftor passar alldeles utmärkt bredvid.
Hej
Vad använder du istället för mjölkprodukter?
Havregrädde eller sojaprodukter?
soja produkter brukar smälta in i smakerna