Chili sin carne

Mustig och mättande chili sin carne. Alltså en klassisk chili con carne fast istället för kött använder jag belugalinser. Mums!

4-6 portioner
1 gul eller rödlök
4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
olja till stekning
4 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
5 dl vatten
400 g krossade tomater
2 dl belugalinser
1 förpackning konserverade kidnyebönor, ca 400g
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Nachocips, riven ost, jalapeno och koriander
Ris

Gör såhär:
Finhacka lök och vitlök. Hacka paprikan i tärningar. Hetta upp olja i en gryta och fräs allting under omrörning i cirka 3 minuter. Blanda ner tomatpuré och alla kryddor och fräs lite till.

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner bönorna tillsammans med resten av ingredienserna och låt koka under lock i cirka 30 minuter, eller tills linserna har mjuknat. Servera med önskat tillbehör och njut!

Join the Conversation

  1. Mimmi says:

    Hej! Skriv gärna att det är torra linser. Jag trodde det skulle vara på tetra och då blir 500 ml vatten alldeles för mycket, hela rätten blir rätt vattnig och tunn. Annars väldigt god mat! Mvh

    1. Gülay says:

      Mimmi finns belugalinser som tetrapack? Tror att de bara finns som torkade.

      1. Mimmi says:

        Ja, det finns färdigkokta 🙂

  2. Anonym says:

    Inte vidare mycket chili i chili sin carnen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close