Chokladpannacotta utan gelatin

En god dessert behöver inte vara så komplicerad. Denna krämiga chokladpannacottan gör du på några minuter, sen får den stå och stelna i kylen. Toppa med en klick grädde, bär och njut av smakerna. Det blir 4 små och alldeles lagom portioner som du gör på ett kick. Min pannacotta är dessutom fri från gelatin. 
chokladpannacotta-5
chokladpannacotta-3

4 portioner chokladpannacotta
5 dl grädde
1 dl gelésocker multi
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakako
Garnering:
Vispad grädde (kan uteslutas)
Frukt eller bär
Mörk choklad eller kakao

Gör såhär:
Lägg allting i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt puttra långsamt i ca 1 min. Lägg upp i 4 glas och låt stelna i kylskåpet i minst 2 timmar. Garnera med grädde, bär och toppa med riven choklad eller pudra på kakao. Servera kall och njut! Enklare och godare än så kan det inte bli. Jag serverade rulltårtsbakelser bredvid till min sommarfika, recept på den hittar du HÄR!
chokladpannacotta-4 chokladpannacotta-2

Join the Conversation

  1. Cecilia says:

    Hej.
    Om man vill göra denna pannacotta och vispa upp den och ha den som frosting på en tårta, räcker 1 sats till en 24 cm stor tårta eller ska man dubbla receptet?
    Tack för en väldigt bra blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close