Currygryta med kyckling

En krämig gryta som går att variera i det oändliga, ha i dina favorit grönsaker. Du kan ha i minimajs, broccoli och bambuskott och du kan även byta ut grädden mot kokosmjölk. Detta är en lättlagad rätt som görs på några minuter. Riktigt gott och en favorit hemma hos oss. Receptet är en gammal goding på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder.

Ca 6 portioner currygryta
3 st kycklingfilé (hacka i bitar)
Ca 10-12 st champinjoner
2 röda paprikor
En halv purjolök
1 vitlöksklyfta
Ca 1 msk finhackad ingefära
5 dl cremefraiche
2 dl grädde (vanlig grädde eller matlagningsgrädde funkar bra, jag använder vanlig grädde)
1 msk curry
1 st hönsbuljong (kan ersättas med salt eller grönsaksbuljong)
1 msk soja (kinesisk eller japansk funkar bra)
Svartpeppar

Recept på vegansk currygryta hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hacka alla grönsaker (förutom vitlöken) och kycklingfilen. Hetta upp olja i en gryta och börja med att steka purjolöken och paprikan en liten stund, ca 3 minuter. Tillsätt champinjonerna, curryn och pressa i vitlöken, stek allting några minuter. Stäng av plattan och ställ grytan åt sidan.

I en separat stekpanna hettar du olja, hacka ingefäran och fräs den snabbt, häll i kycklingen. Fräs en stund tills kycklingen är genomstekt. Ingefäran ger kycklingen en god smak. Blanda sedan kycklingen tillsammans med grönsakerna. Du kan välja om du vill ha ingefäran med i grytan eller plocka bort den. Blanda med buljongen, sojan, grädde och cremfraiche. Rör om ordentligt och låt sedan puttra på medelvärme i ca 10-15 min. Rör om och krydda eventuellt med curry/salt/soya/peppar. Servera med ris eller något annat gott tillbehör.

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! och Facebook HÄR! för daglig matinspiration 🙂

Join the Conversation

  1. Maggan says:

    Jättegott!! hade ingen färsk ingefära, men en flaska med ingefära och chili… Supergott blev det iallafall

    1. Zeina Author says:

      Härligt att du gjorde din egen twist på rätten och blev nöjd. Tack för att du kikade in och lämnade en kommentar. Mvh Zeina 🙂

  2. Hanna says:

    fantastiskt god och enkel att göra

    1. Zeina Author says:

      Härligt 😀 Kul att du gillar receptet. Tack för att du kikade in och lämnade en kommentar. Kram Zeina

  3. Rätten blev omtyckt av familjen, riktigt gott blev det.

    1. Zeina Author says:

      Va trevligt att läsa 😀 Tack för att du berättar. Mvh Zeina

  4. Helt underbara recept ,fina bilder,välformulerad och förklarat..Jag hittade dig av slumpen på instagram..måste ge dig all beröm.SuperKram /en bosniska Malmö

    1. Zeina Author says:

      ÅH!! Så glad jag blir. Tusen tack 😀 skoj att du hittat hit. Kram från mig

  5. Janan says:

    Väldigt lätt och gott recept

  6. Jessica says:

    Super gott och enkelt. Barnen älskade maten. Kommer absolut att göras flera gånger om.

    1. Zeina Author says:

      Så härligt 😀 Tack för att du berättar, jätte kul att läsa. /Zeina 🙂

  7. Johanna says:

    Salam 3alaykum!
    InshaAllah är allt bra med dig och din familj. När jag gjorde denna gryta så blev den brun av soyan, kanske har jag fel soya 🙂 Men den smakade super gott i alla fall, skulle dock vilja ha den fina gula färgen kvar till nästa gång haha… Kanske du kan rekommendera en bra soya?

    1. Zeina Author says:

      Wa aleykum el salam:-D
      Du kanske använde kulör soja istället för riktig soja? Den används för att ge färg i grytan, inte smak. Kolla på förpackningen och försäkra dig att det är rätt. Den smakar nämligen inget och ger endast en skarp färg i maten./Lycka till

  8. Hej hej
    Ville bara säga att det är så otroligt bra med recept här på denna sida är så glad att jag hittade hit. Tack snälla du för all otroligt go mat du lagar och absolut de mest otroligt goda kakor och naturligtvis såser man hittar här.
    Mvh vale

    1. Zeina Author says:

      Underbart att du har hittat hit. Tack så jätte mycket 🙂 kul att läsa. Kram på dig /Zeina

  9. Karin says:

    Assalamu Alaikum. kan man byta ut hönsbuljong till grönsaksbuljong?

    1. Karin says:

      Och hur mycket är lite ingefära?

      1. Zeina Author says:

        En smaksak hur muckat ingefära man gillar. Ca 1 msk har jag i

    2. Zeina Author says:

      Det går bra

  10. Slavica says:

    Super gott,favorit hemma hos oss!Tack Zeina för super enkla recept,super fina bilder,vi älskar dig❤️!

    1. Zeina Author says:

      Tack själv fina och underbara Slavica. Jag älskar er lika mycket tillbaka. Kram till er 🙂

      1. Slavica says:

        ❤️❤️❤️❤️

  11. Camilla says:

    Supergott! Denna rätt fick högst betyg och kommer göras fler gånger. Gick utmärkt att äta dagen efter också

  12. yasmine says:

    Fantastiskt recept! Kunde inte sluta äta!!
    Tog ut ingefäran innan jag hällde i kycklingen, tror 2-3 små ingefärabitar följde med och det smakade riktigt gott!
    Mer ingefära i grytan nästa gång 🙂

  13. Ninwa says:

    Hej. Kan man ha färdig ingefära som man kan köpa i påsar/burkar istället för att köpa färsk? Vad rekommenderar du?

  14. Fredrik says:

    Mycket gott och välbalanserat recept! Familjen blev nöjd. Tusen tack!
    Du är grym Zeina!

  15. Raluca says:

    Det var jättegott! Fast jag gjorde det på mitt sätt :D: stekte alla ingredienserna i samma gryta. Även barnen åt! Nästa gången provar vi med nudlar istället för ris. Tack så mycket för dina fantastiska recept. 🙂

  16. Sanne says:

    All kinesisk soja färgar maten mörk, så du bör nog ändra till bara japansk soja. Min mat blev också missfärgad

  17. Viktoria Lind says:

    Väldig god & enkel gryta som uppskattas av hela familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close