Daal palak

Mustig indisk daal med spenat. Ner med allting i en och samma gryta och njut till middag ikväll!

Ca 6 portioner
3 dl röda linser
400 g spenat
1 gul lök
2 morötter
2 tomater
2 msk tomatpuré
1 bit ingefära
4 st vitlöksklyftor
1-2 st chili (torkad eller färsk funkar bra)
1 tsk spiskumminfrön (spiskumminkrydda funkar också bra)
1 tsk chilipulver (kan ersättas med paprikapulver om man vill ha en mild gryta)
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
2 dl kokosmjölk (kan uteslutas och ersättas med vatten eller grädde)
Salt & svartpeppar
Ca 6 dl vatten
Serverinsförslag:
Ris eller naan

Gör såhär:
Hacka lök, morötter, chili och tomat. Finhacka eller riv ingefära och vitlök. Grovhacka spenaten. Hetta upp olja i en gryta, tillsätt lök, spiskummin och stek tills löken får lite färg. Blanda i vitlök, ingefära och stek lite till. Blanda i morot, tomat och chili, stek lite till. Tillsätt sedan alla kryddor och tomatpuré. Fräs under omrörning i 2-3 min.

Blanda i sköljda linser och kokhett vatten. Rör om och låt grytan sjuda under lock i ca 25-30 min, rör om då och då. Tillsätt eventuellt mer vatten om grytan är för tjock. Tillsätt spenat, kokosmjölk och låt koka i 10-15 min. Servera med ris eller bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close