Fisk & Skaldjur/ Gratäng/ Såser & Dressingar

Fiskgratäng med spenat och soltorkad tomat

En annorlunda med mycket god fiskgratäng som du snabbt gör på ett kick! Receptet är inspirerat av DEN HÄR! såsen med kyckling. Den är så god och populär hemma hos oss så jag ville testa att variera den med fisk. Blev en hit! Gratängen passar lika bra att servera med ris, pasta eller potatis.

6 portioner
6 st laxfiléer i portionsbitar (ca 700 g, torskfile funkar också bra)
1 lök
2 st vitlöksklyftor
6 st soltorkade tomater (kan uteslutas)
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
100 g färsk babyspenat
150 g cocktailtomater
Salt & peppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Pasta, potatis eller ris

Recept på kyckling med spenat och soltorkad tomat hittar du HÄR! vegetarisk sås med soltorkad tomat HÄR! klassisk fiskgratäng HÄR! & lyxig fiskgratäng med lax HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och under värme. Lägg laxen i en ugnsform. Hacka lök i tärningar, soltorkade tomaterna i strimlor och finhacka vitlöksklyftorna.

Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i soltorkad tomat och vitlökt, stek lite till. Häll över grädden och crème fraîche. Krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock på medelvärme i ca 10.
Vänd i spenaten och tomaterna. Låt såsen puttra i 3 min till. Häll såsen över fisken. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min. Servera med önskat tillbehör.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply