En ljuvlig cheesecake med hallon som inte behöver någon ugn. Konsistensen på denna är krämig och påminner om glass. Den är både vacker och fantastiskt god.
Ca 12 bitar Cheesecake
Kakbotten:
15 st digestivekex
100 g smör
Hallonsås:
250 g djupfrysta hallon eller 300 g färska
1 dl florsocker
Fyllning:
400 g philadelphiaost
2 dl strösocker
3 dl grädde
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Krossa kexen till smulor i en matberedare eller lägg i en påse och banka dem med en brödkavel. Smält smöret och blanda med kexsmulorna ordentligt. Lägg smulorna i en kakform med avtagbar kant, ca 24 cm, och tryck ut dem jämnt över botten. Ställ åt sidan. Lägg hallon och florsocker i en kastrull, låt koka upp långsamt under omrörning. Krossa hallonen med en handvisp och låt sedan puttra på svag värme i 10 min. Mixa såsen slät och sila sedan genom en fintrådig sil. Det är ok om några av hallonkärnonrna slinker genom silen. Kasta kärnorna som finns i silen och ställ såsen i kylen för att kallna.
Blanda färskosten med strösocker och vaniljsocker till en klumpfri smet. Vispa grädden fluffig och blanda sedan med ostkrämen. Lägg mer än hälften av ostkrämen över kakbotten. Häll sedan 3/4 av hallonsåsen över. Lägg den resterande ostkrämen jämnt över allting och bred ut varsamt. Skeda över raka linjer med den resterande hallonsåsen på kakan. Dra försiktigt med en kniv eller ett grillspett över linjerna så du för ett snyggt mönster. Ställ sedan i frysen minst 2 timmar eller över natten. Låt stå i ca 15 min i rumstemperatur, innan servering.