Sötsur gryta med kyckling och ananas

Sötsur gryta med kyckling, wokgrönsaker och ananas. En god och lättlagad rätt som du enkelt slänger ihop.

4-6 portioner
500 g kycklingfilé
1 påse djupfrysta wookgrönsaker (ca 650g)
1 burk konserverade ananasringar (ca 400 g)
5 dl vatten + ananasspad från ananasburken
3 msk majsstärkelse
Ca 0,5 dl ketchup
Ca 2 msk japansk soja
1 msk curry
Salt & svartpeppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Cashewnötter
Ris

Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar och stek i olja under omrörning tills kycklingen får en fin stekyta. Vänd ner curry och stek allting lite till.

I en separat kastrull kokar du ihop den sötsura såsen. Sila av ananasen och bevara all juice från ananasburken. Lägg ananasjuice, ketchup, majsstärkelse, vatten och soja i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning tills den tjocknar och låt sjuda i 3-4 min. Häll såsen över kycklingen och låt allting puttra i ca 10 min.

Vänd sedan i wookgrönsakerna, du behöver inte tina upp grönsakerna. Låt grytan puttra i ca 8 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer ketchup eller soya. Skär ananasringarna i tärningar och vänd i grytan. Låt puttra i 3-4 min. Servera med ris och cashewnötter. Smaklig måltid!

Join the Conversation

  1. Ska man ha i annanasen också eller nara spaden?

    1. Zeina Author says:

      Också ananasen i slutet. Det står i receptet 🙂 /Mvh Zeina

  2. Samaneh says:

    Går det laga denba rätt utan anannas?

    1. Zeina Author says:

      Det kan bli svårt att ersätta ananasen, det blir inte samma smak men det går absolut.

  3. Lizzie says:

    Vad använder du för ris till detta? Basmati?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close