Sötsur gryta med kyckling, wokgrönsaker och ananas. En god och lättlagad rätt som du enkelt slänger ihop.
4-6 portioner
500 g kycklingfilé
1 påse djupfrysta wookgrönsaker (ca 650g)
1 burk konserverade ananasringar (ca 400 g)
5 dl vatten + ananasspad från ananasburken
3 msk majsstärkelse
Ca 0,5 dl ketchup
Ca 2 msk japansk soja
1 msk curry
Salt & svartpeppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Cashewnötter
Ris
Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar och stek i olja under omrörning tills kycklingen får en fin stekyta. Vänd ner curry och stek allting lite till.
I en separat kastrull kokar du ihop den sötsura såsen. Sila av ananasen och bevara all juice från ananasburken. Lägg ananasjuice, ketchup, majsstärkelse, vatten och soja i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning tills den tjocknar och låt sjuda i 3-4 min. Häll såsen över kycklingen och låt allting puttra i ca 10 min.
Vänd sedan i wookgrönsakerna, du behöver inte tina upp grönsakerna. Låt grytan puttra i ca 8 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer ketchup eller soya. Skär ananasringarna i tärningar och vänd i grytan. Låt puttra i 3-4 min. Servera med ris och cashewnötter. Smaklig måltid!
Ska man ha i annanasen också eller nara spaden?
Också ananasen i slutet. Det står i receptet 🙂 /Mvh Zeina
Går det laga denba rätt utan anannas?
Det kan bli svårt att ersätta ananasen, det blir inte samma smak men det går absolut.