Asiatisk kyckling med cashewnötter i långpanna

REKLAMSAMARBETE MED BONG TOUCH OF TASTE

Börjar du också återgå till vardagsrutinerna efter sommarlovet? Då kan det vara skönt att få till en god vardagsrätt som smidigt tillagas i långpanna till middag ikväll. Hacka allting grovt, häll en sås över och skjuts in i ugnen. Såsen är ljuvlig och lättlagad. Mät smidigt upp Bong Touch of Taste goda Ekologiska Grönsaksfond och droppa i såsen. Fonden ger hela rätten ett lyft och passar lika bra i vardagsmaten som när du ska laga något festligt. Bong Touch of Taste står för hög kvalité och rena smaker (inga konstgjorda smakförstärkare, färgämnen mm). Läs mer om fonderna HÄR!

4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 broccolihuvud
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul eller röd lök
Sås:
1 msk Bong Touch of Taste ekologisk grönsaksfond
0,5 dl japansk soja
0,5 dl söt soja
1,5 dl vatten
1 msk majsstärkelse
1 msk riven ingefära
2 st rivna vitlöksklyftor
Garnering:
2 dl naturella cashewnötter
2 salladslökar

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och under värme. Hacka kycklingen i mellanstora bitar, hacka alla grönsaker i grova bitar. Lägg grönsaker och kyckling i en långpanna. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning, låt såsen sjuda i 2-3 min på låg värme. Pensla sedan kyckling och grönsaker med såsen. Strö över cashewnötter. Tillaga allting mitt i ugnen i ca 25-30 min, tills kycklingen är klar. Garnera med salladslök och servera gärna med ris.

Join the Conversation

  1. Bella says:

    Omg! Måste ju testa denna här!!

  2. Så gott det låter! Vad tror du är gott att använda som vegetariskt alternativ istället för kycklingen?

  3. Magnus says:

    @Emma . All kyckling kan bytas rakt av mot Qourn. Bitar eller filéer 🙂

  4. Anonym says:

    What is the English translation for this lovely looking recipe please?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close