Fisknuggets med currydipp

Ugnsbakade fisknuggets som serveras med en god currydipp, en god kombination som går hem hos både stora som små.

6 portioner fisknuggets
800 g torskfilé (djupfryst eller färsk)
1 tsk salt (gärna örtsalt)
1 tsk paprikapulver
2 msk citronsaft
0,5 tsk svartpeppar
2 ägg
2-3 dl ströbröd, cornflakes eller panko (jag använde panko som är ett asiatisk ströbröd)
1 dl vetemjöl
Fotor_144052404948329
Gör såhär:
Tina upp djupfryst filé, torka den med hushållspapper. Skär i bitar och krydda med salt, peppar, paprikapulver och citronsaft. Lägg mjöl, uppvispat ägg och valfri panering i separata skålar. Om du har valt cornflakes som panering krossar du dem med händerna tills de smulas till mindre bitar. Doppa en bit fisk i mjöl först, sedan i ägget och slutligen i paneringen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Fyll på skålarna med mer mjöl/ägg eller panering vid behov.

Värm ugnen till 200°. Ta in plåten och baka mitt i ugnen i 10 min. Ta ut plåten och vänd på alla bitar och baka ytterligare 10-15 min, tills de är genomstekta. Tillagningstiden varierar beroende på hur stora bitar du har. Smaka på en bit för att försäkra dig att de är klara. Baka dem inte för länge, då blir dom torra och sega. Servera med pommes frites och currydipp
20150825_180739-0120150825_181950-01

Currydipp
1 dl majonäs
1 dl cremé friache (kan bytas ut mot turkisk yoghurt men det blir en syrligare smak på såsen)
1 msk gul curry
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk torkad ingefära (kan uteslutas)

Blanda alla ingredienser och låt dippsåsen stå i kylen en stund innan servering, gärna minst 1 timme för godast smak.
IMG_20150825_155245-0120150825_191002-01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close