Reklam för Bosch
På sommaren passar man på att frossa i tomater. Detta sen gammalt. Eller vad säger du? Svenska tomater i säsong är utan tvekan något av det godaste som finns om du frågar mig. Visste du om att tomater klassas som ett bär och är en frukt? Så det är inte alls dumt att hacka ner söta pärltomater i fruktsalladen. Testa! Blir supergott. Något mer som du absolut ska laga minst 1 gång denna sommar är gazpacho. En iskall gazpacho som mixats till den blir len och krämig i konsistensen är ljuvligt gott. Gör den i god tid och låt gotta till sig i kylen några timmar. Perfekt att packa ner i termosen med några isbitar och ta med på picknicken. Att jag mixar min gazpacho till perfektion ”like a Bosch” med Bosch VitaPower 4 vet ni som har hängt med mig ett tag. Jag har visat hur du kan använda blendern HÄR! på Youtube och HÄR! när du ska göra en läcker milkshake. Bosch VitaPower är kraftfull och mixar dina bönor, grönsaker, röror, drinkar eller vad du är sugen på helt slät på ett kick. Blendern har smarta funktioner som ett rengöringsprogram, knivhållaren kan enkelt klickas av för att skrapa bort allt som fastnar på knivbladen, med ett knapptryck kan du krossa is och du använda den medföljande ToGo flaskan om du snabbt vill göra en härlig sommarsmoothie att ta med till utflykten. Blendern har även en praktisk öppningsbar hällpip för att du ska slippa ta av locket när du serverar din gazpacho eller smoothie och för att undvika onödigt spill. Läs mer om Bosch VitaPower 4 HÄR!
4 portioner Gazpacho
600 g röda mogna tomater (mixa gärna olika sorter)
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 röda paprikor
1 citron
0,5 dl olivolja
Salt & peppar
Garnering:
Tomat
Färsk basilika
Olivolja
Gör såhär:
Hacka alla grönsaker grovt. Lägg i blendern. Tillsätta citronsaft, olivolja och mixa soppan tills den når önskad konsistens. Du kan välja att ha gazpachon helt slät eller med bitar i. Smaka av med salt eller peppar. Ställ i kylen i minst 2 timmar, gärna längre. Blanda gazpachon ordentligt innan servering. Lägg upp i små skålar eller glas, toppa med tomat, basilika och ringla olivolja över och servera kall.