Fantastiskt god och lättlagad grekisk paj. Vi lagade den på vår matlagningskurs i Fryshuset som jag och Gustav Johansson (Jävligt Gott) håller i. Det blev en riktig hit och eleverna tyckte den var supergod! Jag tackar Gustav för receptet, nu har jag även lagat den hemma till min familj, alla gav den tummen upp vid middagsbordet.
6 portioner grekisk paj
Pajdeg:
3 dl mjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Salt och peppar
Äggstanning:
2 dl mjölk
2 ägg
Salt & peppar
Fyllning:
100 g fetaost
1 tomat
1/2 rödlök
1 dl purjolök
10 st oliver
Gör såhär:
Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke. Tillsätt vatten och rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform. Förgrädda mitt i ugnen på 200° i 10 min. Skiva lök, tomat, purjolök och fetaost. Blanda alla ingredienser till äggstanningen i en separat skål. Lägg grönsakerna på den förgräddade pajformen, häll äggstanningen över och grädda mitt i ugnen på 200° i 20-25 min. Servera med sallad.
Hej Zeina!
Question, vilken storlek på pajformen använde du?
Hej,
På bilden har jag använt en springform på 24 cm men en pajform på 28 cm funkar också.
Hej
Tror du att den här paj går att servera kall? Tex på ett buffébord.
Absolut!
Funkar jättebra
Om jag vill göra pajen i en ugnsform, ska jag dubbla receptet då?
En långpanna menar jag
äggstanningen blev ju bara vattnig…. fick slänga hela pajen
Världens enklaste och godaste paj. Denna har vi gjort så många gånger. Tusen tack för receptet Zeina
Tyvärr mycket vattnig, kommer aldrig att göra den igen
Jag la till ett ägg och en dl grädde i äggstanningen, blev jätte gott. Kommer dock grädda pajskalet längre nästa gång 🙂