REKLAM FÖR BOSCH
När man lagar mycket mat som jag gör är det viktigt för mig ta till vara på råvarorna och försöka att slänga så lite mat som möjligt. Det är inte alltid lätt med färska grönsaker och annan mat med kortare utgångsdatum, men nu ha jag hittat ett knep som jag verkligen vill rekommendera. Som ni kanske sett så använder jag nästan dagligen Boschs fantastiska stavmixer ErgoMixx och en riktigt smart grej utöver att den mixar allt på ett kick är att den har en vakuumfunktion som gör att jag enkelt kan minska matsvinn genom att vakuumpacka färska råvaror. Läs mer om den HÄR! På så sätt förlänger jag hållbarheten på maten och som en bonus sparar jag massor av plats i kyl, frys och skafferi. Hur bra är inte det? En annan sak som jag upptäckt nu inför bärsäsongen (längtar!) är att bären håller smak bättre när de vakuumförpackas samt att de inte får en tråkig frysbränna som det annars är vanligt att de får i frysen. Det här är verkligen den enda stavmixer du någonsin kommer behöva i ditt kök och just nu har du möjlighet att vinna en. Kika HÄR! För att vara med och tävla.
4-6 portioner
1 kg frysta ärtor
1 purjolök
2 grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten
Salt & peppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Vitlöksbröd
Creme fraiche
Chili flakes & mynta
Gör såhär:
Hacka purjolök i strimlor. Hetta upp olja och stek purjolöken tills den mjuknar. Vänd i ärtorna (du behöver inte tina upp dom först) och fräs lite snabbt. Häll över hett vatten, smula i buljong och koka upp. Låt soppan puttra utan lock i ca 5 min. Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar. servera gärna med vitlöksbröd och toppa med crème fraiche, chili flakes och mynta.
Hej!
Tack för alla goda recept! Har du citron i ärtsoppan? Frågar eftersom där är citron på bilderna men inte i receptet så blev lite osäker.