En fräsch och ljuvligt god hallonmousse som kan serveras som en dessert eller användas som fyllning i tårta. Enkel att göra och fri från gelatin.
Hallonmousse 4 stora glas eller 6 mindre
225 g djupfrysta hallon
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Recept på dulce leche moussen som finns med på bild hittar du HÄR!
Recept på brownietårta med hallonmousse hittar du HÄR!
Gör såhär:
Värm upp hallonen i en kastrull, rör om och mosa dem med en handvisp. När hallonen är mosade och varma lägger du i gelésockret och vaniljsocker. Rör om tills sockret har smält helt och låt koka på medelvärme i ca 1 minut. Ställ åt sidan och låt kallna. Vispa under tiden grädden fluffig. När hallongelén har kallnat vänder du ner den i grädden, rör försiktigt. Ställ i kylen och låt stelna en stund. Servera i dessertglas eller använd som fyllning i en stor tårta.
Hej Zeina
Tack för alla de härliga recept du lägger ut. Har prövat flera o det smakar bara så gott!!
I helgen tänker jag ge mig ut på den senaste tårta.
Jag undrar bara var köper jag gelatinsocker?? Har aldrig hört om det.
Bor i DK men kanske att det finns nåt liknande o köpa här.
Hälsningar
Aida 🙂
Hej,
Tack snälla! Gelesocker köper jag i mataffären bredvid bakprodukterna, det är Dan sukers eget märke. Om du googlar på “gelesocker multi” kan du se en bild på förpackningen. Lycka till och hoppas att du hittar den i Dk också. Kram /Zeina
Hej! Vad gör man om hallonen och grädden skär sig…. 🙁