Hallonmousse- Utan gelatin

En fräsch och ljuvligt god hallonmousse som kan serveras som en dessert eller användas som fyllning i tårta. Enkel att göra och fri från gelatin.

Hallonmousse 4 stora glas eller 6 mindre 
225 g djupfrysta hallon
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Recept på dulce leche moussen som finns med på bild hittar du HÄR!
Recept på brownietårta med hallonmousse hittar du HÄR!

Gör såhär: 
Värm upp hallonen i en kastrull, rör om och mosa dem med en handvisp. När hallonen är mosade och varma lägger du i gelésockret och vaniljsocker. Rör om tills sockret har smält helt och låt koka på medelvärme i ca 1 minut. Ställ åt sidan och låt kallna. Vispa under tiden grädden fluffig. När hallongelén har kallnat vänder du ner den i grädden, rör försiktigt. Ställ i kylen och låt stelna en stund. Servera i dessertglas eller använd som fyllning i en stor tårta.


Join the Conversation

  1. Hej Zeina

    Tack för alla de härliga recept du lägger ut. Har prövat flera o det smakar bara så gott!!
    I helgen tänker jag ge mig ut på den senaste tårta.
    Jag undrar bara var köper jag gelatinsocker?? Har aldrig hört om det.
    Bor i DK men kanske att det finns nåt liknande o köpa här.

    Hälsningar
    Aida 🙂

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Tack snälla! Gelesocker köper jag i mataffären bredvid bakprodukterna, det är Dan sukers eget märke. Om du googlar på “gelesocker multi” kan du se en bild på förpackningen. Lycka till och hoppas att du hittar den i Dk också. Kram /Zeina

  2. Hej! Vad gör man om hallonen och grädden skär sig…. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close