Stroganoff gjord på halloumi istället för kött. Grytan blir riktigt mustig och god. Testa även att göra en ljuvligt god carbonara med halloumi, recept hittar du HÄR!
4 portioner
150 g halloumi
1 gul lök
1 röd paprika
6-8 st färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
400 krossad tomat
2 msk tomatpuré
3 dl grädde (valfri fetthalt)
1 tsk dijonsenap
1 grönsaksbuljongtärning (kan ersättas med salt)
Salt och peppar
Olja till stekning
TIPS! Du kan byta ut paprika och champinjonerna mot andra goda grönsaker som du tycker om som tex morot eller majs som passar bra i stroganoffen. Recept på biff stroganoff hittar du HÄR! och korvstroganoff HÄR!
Gör såhär:
Hacka lök, paprika, champinjoner och halloumi. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i champinjonerna, paprika, pressad vitlök och stek lite till. Tillsätt krossad tomat, tomatpure, grädde, buljong, dijonsenap, salt och peppar. Koka upp såsen och låt sjuda långsamt under lock i ca 20-30 min, rör om med jämna mellanrum.
Stek halloumin i en separat stekpanna (utan olja), se till att halloumin får färg. Vänd ner halloumin i såsen och låt allting få småkoka i ca 5 min. Serva stroganoffen med önskat tillbehör och sallad. Smaklig måltid!
Åh wow så gott! Måste testas!
Du har glömt skriva hur mkt tomatpuré!! Annars gott!
Så himla gott! Tack för ”hemligheten” att steka halloumi i torr panna – har tidigare undrat varför den smält. Spridit vidare recept till släkt & vänner
Hej. Dina rätter är jätte goda. Men finns möjligheten att få näringsvärden? Tack.