Hummus med köttfärs- Hummus b lahme

Tänk dig en skål med krämig hummus och en kryddig köttfärsblandning över det… mmm. Ringla över olivolja och servera med pitabröd. Kan avnjutas som en hel måltid eller som en del av ett mezzabord.
Fotor_144560562614572

4 små eller 2 stora portioner
Hummus– recept hittar du HÄR!
Köttfärsblandning:
1 gul lök
200 g köttfärs
1 dl pinjénötter eller grovhackade valnötter
0.5 tsk sjukryddor- recept HÄR!
1 tsk paprikapulver eller chilipulver
Salt & peppar
1 liten knippe finhackad persilja eller 1 msk torkad mynta
Olivolja
Valfri tillsättning:
2-3 msk granatäppelsirap eller 2 tsk sumak (jag har i sumak)
Servering:
Pitabröd– recept HÄR!

Gör såhär:
Gör hummus enligt receptet och ställ i kylen. Finhacka löken, stek i olja tills den får färg. Blanda sedan i färsen och stek tills den smular sig och får färg. Tillsätt kryddorna, nötterna och persilja eller mynta. Stek en stund till, smaka av och krydda eventuellt mer. Vänd i granatäppelsirapen/sumak och stäng av värmen. Lägg hummusen på ett fat, toppa med färsen, ringla över olivolja, strö på chilipulver och servera med pitabröd. Du kan servera färsen varm eller kall.
Fotor_14456050703198

Join the Conversation

  1. Karin Andersson says:

    Supergott

    1. Zeina Author says:

      Tack 😀

  2. Helt fantastiskt bra recept, återigen från din sida. Har ätit på fina libanesiska restauranger utomlands men har aldrig ätit en bättre hummus b lahme än det här receptet. Wow!

  3. Ser underbart gott ut!

  4. Detta blev sååå gott!! Tack för en ny favorit!

    Jag fuskade dock lite och köpte färdig hummus och pitabröd, men det blev supergott ändå!

  5. Teresa says:

    Kan man göra degen till pitabrödet kvällen Innanen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close