Detta är en av världens mest populära sallader som görs på många olika sätt. Det som är gemensamt för de olika varianter och recept som finns är potatis, majonnäs och ärtor. Sen tillsätts det allt från skinka, kyckling, morot till saltgurka. Recept på den iranska versionen med kyckling hittar du HÄR! och på en klassisk variant som görs i många länder HÄR! Nedan ser du den holländska varianten som innehåller krispig och syrlig äpple, blir så gott i salladen. Servera på buffén, som en hel rätt eller som tillbehör vid maten.
6 portioner
800 g fast eller färsk potatis
200 g frysta ärtor
0,5 rödlök
8 st cornichons
2 syrliga äpplen
3 st hårdkokta ägg
150 g korv eller skinka hackad i tärningar (kan uteslutas, jag körde utan)
3/4 dl majonäs
2 tsk dijonsenap
1 msk vinäger eller ättikslag från cornichonsburken (jag tog vätska från cornichons)
Salt & peppar
Garneringsförslag:
2 hårdkokta ägg
Cornichons, syltlök, finhackad rödlök, persilja
Gör såhär:
Skala och skär potatisarna i tärningar, koka mjuka och sila av. Koka ärtorna och sila av. Hacka äpple (behåll skalet på), cornichons, lök och hårdkokta ägg i tärningar. Lägg alla ingredienser till salladen i en rymlig bunke och blanda ordentligt. Låt gärna salladen gotta sig i kylen en stund innan servering, den klarar sig fint i kylen upp till 3 dagar. Garnera salladen med önskad topping och servera!